X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema z 8. zadetki najboljši strelec v Evropi

Osem zadetkov, ki jih Karim Benzema dosegel v letošnjem pripravljalnem obdobju pred novo sezono, je bilo dovolj, da se je Francoz zavihtel na sam vrh strelcev med ekipami iz najmočnejših evropskih lig in med ekipami, ki bodo v letošnji sezoni nastopale v Ligi prvakov. Med igralci, ki igrajo v Španiji, Angliji, Italiji, Nemčiji, na Portugalskem in v Franciji je samo Nils Petersen (Bayern München) dosegel enako število zadetkov kot Karim Benzema. Poleg tega je napadalni par Benzema – Ronaldo najbolj učinkovit par na stari celini.

Karim Benzema je končal pripravljalno obdobje pred novo sezono kot najboljši strelec v Evropi. Francoz je dosegel osem zadetkov na sedmih Realovih tekmah med pripravami, kar ga uvršča na sam vrh najboljših strelcev med igralci, ki igrajo v najboljših evropskih ligah in med ekipami, ki bodo letos igrale v Ligi prvakov.

Benzema je začel svoj strelski pohod v pripravljalnem obdobju z dvema zadetkoma na tekmi proti Los Angelesu Galaxyu v ZDA. Sledila sta dva zadetka v Evropi, ko je Real Madrid gostoval pri ekipi Hertha Berlin in Lichester City. Benzema se je znova vpisal med strelce na turneji na Kitajskem in sicer je po dva zadetka dosegel tako na tekmi proti Guagzhou Evergladu, kot tudi na tekmi proti ekipi Tianjin Teda.

Edini drugi igralec iz angleške, španske, italijanske, francoske, portugalske in nemške lige, ki mu je uspel doseči enako število zadetkov je igralec Bayern Münchena, Nils Petersen. Pri tem je tudi zelo zanimivo, da tudi dva naslednja zasledovalca prihajata iz enakih ekip, kot prvo uvrščena igralca, saj sta Cristiano Ronaldo in Mario Gomez oba dosegla po sedem zadetkov. Tretje mesto je osvojil igralec Udineseja Fabbrini s šestimi zadetki.

Najboljši evropski strelci v pripravljalnem obdobju na sezono 2011/2012
EKIPA IGRALEC GOLI
Real Madrid Benzema 8
Cristiano Ronaldo 7
Barcelona Thiago 4
Villa 2
Valencia Piatti 2
Bernat 2
Villarreal Rossi 3
Ruben 2
Manchester United Rooney 5
Owen 3
Chelsea Sturridge 3
Lampard 2
Manchester City Balotelli 2
Wright-Philips 2
Arsenal Van Persie 3
Vela 2
Milán Ibrahimovic 5
Pato 1
Inter Eto’o 3
Pazzini 2
Nápoles Lucarelli 4
Hamsik 2
Udinese Fabbrini 6
Vydra 5
Borussia Dortmund Zidan 5
Lewandowski 4
Bayer Leverkusen Derdiyok 4
Ballack 2
Bayern Múnich Petersen 8
Mario Gómez 7
Lille Hazard 1
Payet 1
Olympique Marsella Ayew 3
Morel 2
Lyon Bastos 2
Lisandro López 1
Oporto Kléber 5
Hulk 4
Benfica Cardozo 5
Saviola 3

Cristiano Ronaldo je dosegel zadetek manj kot Benzema in je tako bil drugi najboljši strelec kraljevega kluba v pripravljalnem obdobju. Ronaldo se je najbolj izkazal na tekmi proti ekipi Chivas Guadalajara, ko je Portugalec sam s hat-trickom dotolkel Mehičane. Ronaldo se je v napadu odlično znašel z Benzemajem, kar govorijo tudi številke, saj sta Portugalec in Francoz skupaj na sedmih pripravljalnih tekmah dosegla kar 15 zadetkov.

Strelci Real Madrida na pripravljalnih tekmah
IGRALEC GOLI
Benzema 8
Cristiano Ronaldo 7
Callejón 3
Özil 2
Di María 2
Higuaín 1
Khedira 1
Kaká 1
Jesé 1
Joselu 1