X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Varane

Raphaël Varane si je med treningom francoske reprezentance do 21 let v Clairefontainu vzel čas za intervju za L’Equipe, v katerem je centralni branilec razpravljal o svojih prvih tednih v Real Madrid.

“Izbira je bila dokaj preprosta in bil sem radoveden, saj sem si želel vedeti, kaj Real Madrid načrtuje zame. Mourinho je bil zelo jasen. Rekel je, da mi popolnoma zaupa in resnica je, da ko ti kaj takega pove Mourinho, se počutiš odlično. Igranje v Real Madridu je zame nov izziv tako kot igralca, kot tudi kot človek. Rad delam za uspeh in napredek. Ko imaš pred seboj projekt kot je ta in tako ambiciozno osebo, kot je Mourinho, potem takšne ponudbe enostavno ne moreš zavrniti.”

“Čeprav imam še vedno težave z jezikom, me Mourinho vseeno prosi naj se sporazumevam s soigralci na igrišču in pri tem mi tudi pomaga. Prav tako me je dejal, da naj bom jaz tisti, ki prvi sprejme žogo in da naj nato poskušam narediti razliko s svojo prvo podajo. Zaradi vsega tega lahko rečem, da je zelo očetovski. Podobno vlogo pa imajo tudi Casillas, Ramos, Xabi Alonso in Carvalho. Lahko vam povem, da mi vsi želijo pomagati in to je zelo pomembno. Na primer, Zidane mi daje nasvete o tem, kako se naj prilagodim na ekipo.”

“Obseden sem z napredkom. Želim odigrati kar se da največ minut, vendar pa se mi ne mudi. Ne vidim se še v prvi postavi, tako da to zaenkrat še ni mogoče, saj se moram najprej prilagoditi. Igranje na Kitajskem je bilo zelo dobro zame. Samo s temi prijateljskimi tekmami sem že dobil vtis napredka, še posebej pri prilagajanju na igro Real Madrida. V Real Madridu se igra precej drugačen nogomet, kot v Lensu.”