X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sedanja ekipa osvojila že 24 super pokalov

Sedanji igralci Real Marida so skupaj osvojili že kar 24 super pokalov. Med najuspešnejšima pri osvajanju te prestižne lovorike sta Portugalca Carvalho (5) in Pepe (4), medtem ko je Casillas edini, ki je osvojil več kot en naslov super pokala z Real Madridom. Na drugi strani pa se Jose Mourinho že lahko pohvali z osvojenimi super pokali tako na Portugalskem, v Angliji in v Italiji.

Napad na osvojitev španskega super pokala ni nič novega za Real Madrid. Ekipa kraljevega kluba se tako v prvo uradno tekmo sezone podaja vedoč, da ima v svojih vrstah kar dvanajst igralcev, ki so v svojih karierah že osvojili vsaj en naslov super pokala. Teh dvanajst igralcev je skupaj tako osvojilo že 24 naslovov super pokala v posameznih državah, saj je večina od njih do sedaj osvojila že več kot le en naslov. Če vzamemo za primer Ricarda Carvalha vidimo, da ima Portugalec na svojem računu že tri super pokal iz časov svojega igranja na Portugalskem s Porto ter nato še dva naslova iz Angliji v dresu Chelseaja. Po številu naslovov mu sledi rojak Pepe, ki je osvojil že štiri naslove super pokalov in sicer tri s Porto in enega z Real Madridom.

Na tretjem mestu po številu osvojenih naslovov super pokala sta Casillas in Benzema s tremi lovorikami. Kapitan belega baleta je edini igralec v sedanji ekipi, ki je večkrat osvojil super pokal z Real Madridom, potem ko ga je osvojil po zmagah proti Zaragozi, Mallorci in Valenciji v zadnjem super pokalu, ki so ga beli igrali. Karim Benzema je osvojil tri naslove super pokala kot igralec Lyona. Medtem je Cristiano Ronaldo osvojil dva naslova super pokala v Angliji še v času, ko je bil igralec Manchester Uniteda.

Poleg omenjenih igralcev je še sedem igralcev, ki imajo po en osvojen naslov super pokala. Özil in Altintop sta super pokal osvojila v Nemčiji, Kaka v Italiji, Xabi Alonso v Angliji in Marcelo, Ramos in Higuain v Španiji z Real Madridom. Slednji trije so poleg Casillasa in Pepeja edini, ki so v letu 2008 bili v ekipi, ko je Real zadnjič osvojil španski super pokal proti Valenciji.

Ob vseh igralcih pa ne smemo pozabiti niti na Joseja Mourinha, ki je z vsakim klubom, ki ga je vodil vsaj dve leti, vedno med vsemi možnimi lovorikami osvojil tudi super pokal. Tako je na Portugalskem zmagal s Porto, v Angliji s Chelseajem in v Italiji z Interjem. Portugalec tako sedaj pričakuje že četrti naslov super pokala, tokrat v Španiji.

SEDANJI ČLANI REAL MADRIDA, KI SO ŽE OSVOJILI NASLOV SUPER POKALA
IGRALEC / TRENER LETO EKIPA
Carvalho 1998 Oporto
2001
2003
2005 Chelsea
2009
Pepe 2004 Oporto
2006
2007
2008 Real Madrid
Mourinho 2003 Oporto
2005 Chelsea
2008 Inter
Casillas 2001 Real Madrid
2003
2008
Benzema 2005 Olympique de Lyon
2006
2007
Cristiano Ronaldo 2007 Manchester United
2008
Sergio Ramos 2008 Real Madrid
Marcelo 2008 Real Madrid
Higuaín 2008 Real Madrid
Xabi Alonso 2006 Liverpool
Özil 2009 Werder Bremen
Altintop 2010 Bayern Munich
Kaká 2004 AC Milán