X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-2 Barcelona

imageshack.us

Real Madrid je storil vse kar je bilo v njegovi moči, da bi na prvi tekmi španskega super pokala porazil Barcelono, vendar pa mu to klub velikemu naporu ni uspelo. Včerajšnja tekma je tako še enkrat več pokazala, da je nogomet včasih nepravičen, potem ko je imel Real večino tekme pobudo, več priložnosti za zadetek, medtem ko je Barça zadela iz edinih dveh priložnosti, ki jih je imela. Beli so se borili vse do zadnjega sodnikovega žvižga, pri čemer so imeli vseskozi veliko podporo svojih navijačev.

Pritisk Real Madrid vse do gola Valdesa je presenetil Barcelono, ki je dajala občutek, da ni telesno tako dobro pripravljena kot varovanci Joseja Mourinha. Igralci Guardiole se niso počutili preveč dobro na igrišču, medtem ko so domači navijači glasno pospremili vsak napad, vsako akcijo svojih ljubljencev v napadu. Real je imel v 9. minuti prvo lepo priložnost za zadetek, potem ko je Cristiano Ronaldo podal do Benzemaja, ki je streljal z glavo, vendar je Valdes s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Beli so dosegel svoj prvi gol v 13. minuti preko Özila, potem ko mu je Benzema najprej lepo preigral Abidala ter nato še odlično podal do Nemca, ki je z levico matiral Valdesa. Beli balet je tudi po vodstvu igrali precej bolje in si želel doseči nov zadetek, pri čemer je bil zelo razpoložen Benzema, ki je imel v 28. minuti novo lepo priložnost, vendar je gostujoči vratar še enkrat obranil strel Francozu.

Toda, ko so vsi na stadionu pričakovali nov zadetek Real Madrida, je Villa v 36. minuti na robu kazenskega prostora z izjemnim strelom mimo Ramosa v daljši vratarjev kot matiral povsem nemočnega Casillasa. Zadetek je nekoliko šokiral varovance Mourinha, vendar pa je kljub temu Cristiano Ronaldo še naprej poskušal zadeti in v enem napadov je bil tudi blizu zadetka, a je njegov strel le za las zgrešil cilj. V 45. minuti se je nogomet še enkrat več izkazal za krutega do Madridist, potem ko je Messi izkoristil spodrsljaj Pepeja znotraj kazenskega prostora, tako da se je ta sam znašel pred Casillasom in ga tudi premagal.

Real Madrid je nadaljeval z napadi proti golu Valdesa po odmoru, potem ko v prvem beli niso imeli sreče na svoji strani in se je končal krivično za kraljevi klub. V 54. minuti je Jose Mourinho posegel po prvi menjavi, potem ko je v igro poslal Fabia Coentraa namesto Di Marie. Še v isti minuti po zamenjavi so napadi Reala le obrodili sadove, potem ko je Özil izvajal kot z leve strani, odbita žoga je pristala na nogah Pepeja, branilec Real Madrida pa jo je lepo zaustavil ter podal nazaj do Xabija Alonsa, ki jo je mimo branilcev Barce z diagonalnim strelom spravil v mrežo Valdesa.

V 58. minuti je namesto Khedire v igro pri domačih vstopil Callejon in beli so si še naprej ustvarjali veliko priložnosti za zadetek. V 64. minuti je strel Ronalda iz prostega strela le za malo zletel preko gola Barcelone, v 65. minuti je volej Ronalda zaustavil Valdes, v 66. minuti je Benzema zapravil priložnost za zadetek z glavo, poleg tega pa je posest žoge pripadala Real Madridu. Kljub vse priložnostmi pa zadetka ni in ni bilo, čas pa je med tem neusmiljeno tekel naprej. V 81. minuti je v igro prišel Higuain namesto Benzemaja in le dve minuti kasneje je sledil najbolj kontroverzen trenutek tekme, potem ko je Valdes s svojo desno roko namerno spotaknil Cristiana Ronalda, a je piščalka sodnika Fernanda Teixeira Vitienesa ostala nema. Štiri minute kasneje je tudi Barcelona zahtevala strel iz bele točke, potem ko naj bi bil Pedro na nepravilen način zaustavljen s strani Marcela znotraj kazenskega prostora, vendar pa Vitienes tudi v tem primeru ni piskal enajstmetrovke. V zadnjih minutah tekme je Real Madrid še naprej oblegal gol Valdesa in Barcelona se je branila na vse možne načine.

Na koncu boljšemu Real Madridu ni uspelo zmagati in se bo zato moral za osvojitev prve lovorike v sezoni dodatno potruditi na povratni tekmi na Camp Nou, ki bo na sporedu že v sredo.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Fernando Teixeira Vitienes
Real Madrid 2-2 Barcelona
Özil 13., Xabi Alonso 54.; Villa 36., Messi 45.

Real Madrid: Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira (58./Callejon), di Maria (54./Coentrao), Özil, Ronaldo, Benzema (81./Higuain)

Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Abidal, Adriano (62./Pique), Keita, Thiago Alcantara (58./Xavi), Iniesta, Messi, Villa (73./Pedro), Sanchez

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us