X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Barcelona – Real Madrid

Današnja tekma na Camp Nou (začetek tekme ob 23:00, op.a.) bo dala zmagovalca španskega super pokala. Real Madrid in Barcelona se bosta danes še enkrat pomerila za ta prestižen naslov, potem ko se je prva tekma na Santiagu Bernabeu končala z remijem 2-2. Beli potrebujejo zmago ali remi s tremi ali več doseženimi zadetki, če želijo osvojiti prvo lovoriko sezone. Če se bo nocojšnja tekma končala z rezultatom 2-2, bosta morali ekipi odigrati še podaljške. Real Madrid ima odlične možnosti za zmago, glede na premoč in formo, ki so jo pokazali na nedeljski tekmi.

“Nogomet je včasih nepošten,” smo slišali veliko iz bele slačilnice in v bližini stadiona Santiago Bernabeuna po koncu nedeljske tekme. Vse to ni presenetljivo, saj je bil Real Madrid praktično v vseh prvinah igre boljše od Barcelone in je imel pri tem veliko več priložnosti za zadetek. To je vsaj bila ugotovitev večine svetovne nogometne javnosti po remiju sredi Madrida. Tri dni kasneje se bosta pokalni zmagovalec pretekle sezone in zmagovalec prvenstva znova pomerila med seboj na povratni tekmi španskega super pokala, ki bo dal končni odgovor na vprašanje, kdo bo osvojil prvo lovoriko sezone.

STATISTIKA MEDSEBOJNIH TEKEM V ŠPANSKEM SUPER POKALU
T Z R P DG PG
Real Madrid 8 7 1 0 29 7
Barcelona 9 3 3 3 12 14

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Varovanci Joseja Mourinha si želijo znova biti prevladujoča ekipa na igrišču. Celotna ekipa je prepričana, da lahko zmaga na Camp Nouu in je zato izrazila željo po osvojitvi lovorike sredi Barcelone. Esteban Granero je okreval v pravem času po poškodbi in se je tako že znašel na seznamu vpoklicanih igralcev za današnjo tekmo, med katerimi sta tudi dva mlada igralca Castille, napadalec Alavaro Morata in vratar Tomas Mejias. Nuri Sahin in Hamit Altintop bosta izpustila tekmo zaradi poškodbe.

REAL MADRID vs. BARCELONA V ŠPANSKEM SUPER POKALU
LETO TEKMA STRELCI GOLOV REAL MADRIDA
1988 Real Madrid 2-0 Barcelona Michel (52′), H. Sanchez (88′)
Barcelona 2-1 Real Madrid Butragueño (15′)
1990 Barcelona 0-1 Real Madrid Michel (54′)
Real Madrid 4-1 Barcelona Butragueño (21′, 44′), H. Sanchez (56′), Aragon (70′)
1993 Real Madrid 3-1 Barcelona Alfonso (35′, 89′), Zamorano (55′)
Barcelona 1-1 Real Madrid Zamorano (21′)
1997 Barcelona 2-1 Real Madrid Raul (5′)
Real Madrid 4-1 Barcelona Raul (43′, 54′), Mijatovic (59′), Seedorf (65′)

Busquets je pri Barceloni sedaj že okreval po poškodbi, tako da je že normalno treniral z ekipo Barcelone. Z ekipo je treniral tudi zadnja okrepitev Barcelone, Cesc Fabregas, ki bo tako morda debitiral prav proti Real Madridu.

Ekipa Real Madrida je prevladovala na Santiago Bernabeu. Bo tako tudi na Camp Nouu?