X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 3-2 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je začel vršiti pritisk na obrambo Barcelone od samega začetka tekme ter tako dajal vtis, da beli lahko osvojili naslov španskega super pokala sredi Barcelone na Camp Nouu. Kraljevi klub je bil kar dvakrat med tekmo v rezultatskem zaostanku, vendar mu je obakrat uspelo izenačiti, a na koncu je vseeno nekoliko nesrečno izgubil, potem ko je Barcelona šele v 87. minuti prišla do zmage, čeprav si je na drugi strani Real Madrid zaslužil veliko več, kot pa je dobil.

beli so bili nevaren za gol Barcelone od samega začetka tekme. Cristiano Ronaldo bi skoraj dosegel vodilni zadetek že v prvi minuti srečanja, vendar je domačemu vratarju Valdesu uspel izbiti njegov strel. Nogomet se je še enkrat več izkazal za zelo nepravičnega, ko je v 15. minuti Barcelona dosegla prvi zadetek na tekmi. Messi je z pravočasno globinsko žogo zaposlil Iniesto, ki se je sam znašel pred vratarjem Casillasom, nato pa je Inesta le še žogo spodkopal čez Casillasa ter povedel domače v vodstvo. Kljub vodstvu Barcelone je bil Real Madrid tisti, ki je imel več priložnosti za dosego zadetka in le pet minut kasneje so beli to tudi potrdili z zadetkom. Zmede v kazenskem prostoru domačih ni uspelo izkoristiti Khediri in Benzemaju, ki pa sta zato belim priskrbela podajo iz kota. Po podaji iz kota Özila, je do žoge na robu kazenskega prostora prišel Benzema, ki je tudi streljal, žogo pa je nato v Barcelonino mrežo preusmeril Cristiano Ronaldo, ki je tako dosegel svoj prvi zadetek na Camp Nouu.

V 26. minuti je bil Portugalec znova blizu zadetka, potem ko je od daleč sprožil močan strel, vendar je Valdes z zadnjimi močmi izbil žogo, ki je zadela prečko ter tako preprečila vodstvo kraljevemu klubu. Tri minute kasneje se je Özil znašel neoviran v kazenskem prostoru ter pri tem poskušal doseči vodilni zadetek za bele, vendar se je v domačih vratih še enkrat izkazal Valdes, ki je odbil žogo v kot. Real Madrid je prevladoval na igrišču, ko je podobno kot na prvi tekmi španskega super pokala v Madridu, v 45. minuti po podaji iz kota Gerard Pique s peto podal do Messija, ki je z natančnim strelom v daljši kot popeljal domače v novo vodstvo.

Na začetku drugega polčasa je pri Realu namesto Khedire v igro vstopil Marcelo z namenom, da bi beli tako še več napadali po krilu ter vršili še večji pritisk na obrambo Barcelone. Real je nadaljeval z iskanjem poti do izenačenja, ki bi jih ohranil pri življenju za osvojitev prve lovorike v sezoni, medtem ko je Barcelona z večjo posestjo žoge upočasnila tempo igre. Ne glede na vse to, pa se Madridiste niso predale. V 63. minuti je Jose Mourinho poslal še Higuaina namesto Di Maríe, kar je pomenilo, da se je Benzema prestavil na krilo. Po podaji Özila s kota je do neoviranega strela prišel Benzema, a je Francoz iz voleja streljal preko gola. Še lepšo priložnost je imel v 71. minuti Sergio Ramos, potem ko je iz kota znova odlično podal Özil, Ramos pa je sicer neoviran z glavo streljal le za las mimo desne vratnice Valdesa.

V 78. minuti je Kaka zamenjal Özil in štiri minute kasneje je Brazilec izvajal kot z leve strani, po zmedi v obrambi Barcelone pa je žogo v mrežo potisnil Benzema. Barcelona se je odločila še nekoliko bolj stopiti v obrambo in ko je že vse kazalo, da bodo na vrsti podaljški, so domači še enkrat zadeli preko Messija, ki je z volejem znova matiral Casillasa. Ko je bilo že vse praktično izgubljeno, so v zadnjih minutah tekme živci popustili Marcelu, ki je moral tako predčasno pod tuš, pri tem pa je zavrela kri tudi obema klopema, kar se je na koncu odrazilo tudi z rdečima kartonoma Ville in Özila.

Real Madrid ni osvojil svojega devetega naslova španskega super pokala, čeprav je bil na obe tekmah boljši nasprotnik. Slabši izkoristek številnih priložnosti v napadu je bila edina pomanjkljivost belih, ki jim je preprečila, da bi osvojili lovoriko, ki so si jo zaslužili s trdim delom in zmagovalno miselnostjo.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: David Fernández Borbalán
Barcelona 3-2 Real Madrid *2-2
Iniesta 15., Messi 45., 88.; Ronaldo 20., Benzema 82.
* – izid prve tekme

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Abidal; Busquets (85./Keita), Xavi, Iniesta; Messi, Pedro (82./Fabregas), Villa (73./Adriano)

Real Madrid: Casillas; Ramos, Pepe, Carvalho, Coentrão; Di María (63./Higuain), Alonso, Khedira (46./Marcelo ); Benzema, Özil (78./Kaka), Ronaldo

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us