X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prvi krog La Lige prestavljen

Santiago Bernabeu bo tako kot ostali stadionu v Španiji sameval v tem vikendu

Danes je bilo dokončno jasno, da bodo nogometaši v prvi in drugi španski ligi stavkali v uvodnem krogu sezone, saj so pogovori med vodstvom lige in sindikatom nogometašev na današnjih pogajanjih padli v vodo.

“Danes sta obe strani obelodanili svoja izhodišča, ki so precej narazen. Zdaj se osredotočamo na to, da rešimo vsaj drugi krog sezone,” je dejal predsednik španske poklicne lige (LFP) Jose Luis Astiazaran.

LFP in sindikat igralcev (AFE) načrtujeta nov sestanek že jutri, medtem ko upata, da bosta že v ponedeljek skušala doseči dogovor. Španska liga bi se sicer morala začeti ta konec tedna, v katerem bi moral Real Madrid na domačem Santiago Benabeu gostiti ekipo Athletic Bilbaoa. Pod vprašanjem tako ostaja tudi drugi krog španskega prvenstva, v najslabšem primeru pa tudi celotno nadaljevanje lige, čeprav lahko samo upamo, da bosta obe strani kmalu našli skupni jezik in da se bodo stari kmalu uredile.

AFE od lige zahteva plačno garancijo in to, da lahko igralec, ki tri mesece zapored ne dobi plače, enostransko prekine pogodbo s klubom. Pri sindikatu igralcev pravijo, da klubi del denarja dolgujejo 200 igralcem, skupen dolg do njih naj bi znašal kar 50 milijonov evrov.