X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Smrtonosni napadalni par – Benzema & Cristiano Ronaldo

Real Madrid je v pripravljalnem obdobju na sezono 2011/12 v povprečju na tekmo dosegel več kot tri zadetke, pri čemer sta za večino zadetkov poskrbela Cristiano Ronaldo in Karim Benzema. Oba napadalca sta skupaj dosegla kar 17 zadetkov v pripravljalnem obdobju, kar je več kot kateri drugi napadalni par v La Ligi.

31 zadetkov Real Madrid v letošnjem pripravljalnem obdobju na devetih tekmah pomeni, da so beli v povprečju dosegli po tri zadetke na tekmo. Na prav vseh devetih tekmah so beli dosegli vsaj dva zadetka na tekmo, pri čemer sta najbolj izstopala dva strelca: Cristiano Ronaldo in Karim Benzema. Omenjena igralca sta tvorila smrtonosni napadalni par, k je delal razliko v napadu Real Madrida.

IGRALEC GOLI ASISTENCE ŠT. ODIGRANIH MINUT
Benzema 9 6 446
Cristiano Ronaldo 8 1 392

Za Karimom Benzemajem so odlične priprave na novo sezono. Francoz se je aktivno udeleževal pri praktično vsakem napadu kraljevega kluba, poleg tega pa je tudi sam dosegel kar devet zadetkov, pri čemer je na kar treh tekmah dosegel po dva zadetka na tekmo. Poleg devetih zadetkov na prav toliko tekmah je Francoz prispeval tudi šest asistenc. Khedira, Callejon, Özil in Ronaldo (dvakrat) so bili tisti, ki so izkoristili podaje Benzemaja ter za zadetek.

Cristiano Ronaldo ima še naprej odlično strelsko formo, ki jo je pokazal že v lanski sezoni, ko je samo v La Ligi dosegel 40 zadetkov. Portugalec si na prav vsaki tekmi želi doseči zadetek in pri tem dosega zadetek na prav vse možne načine, z glavo, iz prostih strelov, z levo nogo, z desno nogo … Na devetih tekmah je dosegel osem zadetkov, poleg tega pa je prispeval še eno odlično asistenco, potem ko je na tekmi proti Guangzhou fenomenalno s peto podal Benzemaju, ki je podajo tudi uspešno realiziral.

NAJBOLJŠI NAPADALNI PARI LA LIGE V PRIPRAVLJALNEM OBDOBJU
EKIPA NAPADALNI PAR GOLI
Real Madrid Benzema & Cristiano Ronaldo 17
Sevilla Kanoute & Negredo 13
Malaga Van Nistelrooy & Baptista 13
Betis Pereira & Sergio 13
Espanyol Osvaldo & Thievy 13
Atletico Madrid Pedro & Diego Costa 11
Barcelona Thiago & Messi 7
Osasuna Lekic & Annunziata 7
Villarreal Rossi & Cani 5
Athletic Bilbao Llorente & Susaeta 5
Racing Santander Arana & Edu Badía 4
Valencia Soldado & Piatti 4
Sporting Gijon Barral & Sangoy 4
Real Sociedad Agirretxe & Zurutuza 4
Granada Matias Alonso & Carlos Calvo 4
Levante Rafa Jorda & Juanlu 4
Getafe Miku & Colunga 3
Rayo Vallecano Piti & Movilla 3
Mallorca Victor & Nsue 3
Zaragoza Lafita & Braulio 2

Benzema in Ronaldo sta skupaj dosegla 17 zadetkov, kar je največ golov v letošnji sezoni med najboljšimi napadalnim pari ekip, ki igrajo v La Ligi. Cristiano in Karim sta tako skupaj dosegla več zadetkov kot Messi in Thiago, Kanoute in Negredo, Piatti in Soldado ter Baptista in Van Nistelrooy.