X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Butragueño najboljši strelec pokala SB

Pokal Santiago Bernabéu je pred vrati. Na dosedanjih 32. pokalih je Real Madrid dosegel 97 zadetkov, od tega jih je 8 dosegel Emilio Butragueño, ki je tako zgodovinsko gledano najboljši strelec kraljevega kluba na pokalu v spomin na legendarnega predsednika Real Madrida, medtem ko sta Michel in Hugo Sanchez dosegla zadetek oz. dva manj. V sedanji ekipi sta z dvema zadetkoma najboljša Benzema in Higuain, medtem ko še nihče v zgodovini pokala SB ni dosegel hat-tricka.

Potem, ko so navijači v tem vikendu prikrajšani za tekme La Lige, saj v Španiji nogometaši prve in druge lige stavkajo, bodo vsi privrženci Real Madrida znova prišli na svoj račun že v sredo, ko bo Real v 33. izvedbi pokala Santiago Bernabéu gostil ekipo Galatasaraya. In ker je omenjeni pokal praktično pred vrati, lahko pogledamo, kdo izmed igralcev Real Madrida je bil najbolj natančen v zgodovini pokala Santiago Bernabéu.

Real Madrida je do sedaj igral 39 tekem (čeprav je do sedaj bilo 32 izvedb pokala SB, pa se je sedem let igralo po dve tekmi) na pokalu Santiago Bernabéu, pri tem pa je skupaj dosegel 97 zadetkov. To pomeni, da kraljevi klub v povprečju doseže po skoraj dva in pol zadetka na tekmo, kar je zelo dobro povprečje, če vemo, da so v preteklosti na pokalu Santiago Bernabéu igrale nekatere izmed najboljših ekip na svetu (Bayern München, Milan, Inter, Ajax, …).

Zaenkrat prvo mesto pokala med strelci zaseda igralec, ki je legenda kluba in ob enem eden ključnih igralcev legendarne Quinta del Buitre. Seveda gre za Emilia Butragueña, ki je na vrhu lestvice strelcev z osmimi zadetki. Trenutni direktor za institucionalne odnose Real Madrid je igral na pokalu Santiago Bernabéu med leti 1984 in 1994, pri čemer je v teh letih ga tudi šestkrat osvojil.

Butragueño delata družbo na stopničkah najboljših strelcev še dva legendarna igralca belega baleta, Michel in Hugo Sanchez. Prvi se je na pokalu sedemkrat vpisal med strelce, medtem ko je mehiški napadalec zabil šest zadetkov. Zanimivo pri tem je, da so bili vsi trije omenjeni strelci del ekipe, ki je Real Madridu prinesla največjo zmago na pokalu SB in sicer so beli s 6-1 premagali angleški Everton (1987) in nato še čilski Colo-Colo (1991). Omenjeni trojici na lestvici najboljših strelcev sledijo Santillana s petimi zadetki ter Raul in Cunningham s štirimi.

Za pokal Santiago Bernabéu je značilno to, da so strelci zelo učinkoviti, a v dosedanji zgodovini še noben igralec na eni tekmi ni dosegel hat-tricka. Štirinajst igralcev Real Madrid v različnih obdobjih je na tekmo doseglo po dva zadetka, vendar pa še nobenemu ni uspelo doseči tri zadetke na eni tekmi. Cunningham in Pineda sta bila blizu temu na prvem pokalu, medtem ko je bil zelo blizu prvemu hat-tricku tudi Karim Benzema na 31. izvedbi proti Rosenborgu pred dvema letoma, ko je dosegel dva zadetka.

V sredo bodo igralci Real Madrida imeli novo priložnost za dosego prvega hat-trick, poleg tega pa bodo imeli priložnost se približati osmim zadetkom Butragueña. Zaenkrat sta legendi Reala najbližje Higuain in Benzema, ki sta do sedaj oba dosegla po dva zadetka.

Najboljši Realovi strelci na pokalu Santiaga Bernabeu
IGRALEC GOLI
Butragueño 8
Michel 7
Hugo Sanchez 6
Santillana 5
Raul 4
Cunningham 4
Juanito 3
Valdano 3
Zamorano 3
Portillo 3