X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Galatasaray

imageshack.us

Real Madrid je na 33. izvedbi pokala Santiago Bernabeu premagal Galatasaray z 2-1 in tako že sedmič zaporedoma pokal ostaja doma.

Turška ekipa je vse od začetka tekme pokazala, da si želi zmage v Madridu, potem ko so gostje preko Inana povedli v deseti minuti tekme. V nadaljevanju je Real postopoma le prevladoval in si tako ustvaril več priložnosti za zadetek. Vratar Musiera se je odlično izkazal v 16. minuti, ko sta lepo kombinirala Xabi Alonso in Di Maria, v 19. minuti pa je obramba Galataseraya odbila žogo po strelu Kakaja. V 33. minuti je za veselje na tribunah Bernabeua poskrbel Ramos, ki je zadel z glavo izenačil po predložku Xabi Alonsa.

To se je izkazalo za prelomno točko tekme, saj so po izenačujočem zadetku beli imeli vse niti igre v svojih rokah. Higuain je bil blizu drugega zadetka kraljevega kluba, vendar je vratar Museira še enkrat več rešil turško ekipo (41′). Ob koncu prvega polčasa je bil ekipa Real Madrida deležna stoječih ovacij navijačev na Santiago Bernabeu.

Na začetku drugega polčasa so v igro vstopili Cristiano Ronaldo, Carvalho, Ozil, Benzema in Albiol, namesto Callejona, Pepeja, Higuaina, Varaneja in Kakaja. Benzema je v 49. minuti zatresel mrežo gostov iz Turčije, vendar pa je sodnik razveljavil zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja, čeprav tega ni bilo. Ne glede na to je Francoz minuto kasneje z lahkoto premagal Museira, potem ko se je sam znašel pred njim ter tako za Real dosegel zmagoviti zadetek. Cristiano Ronaldo je bil blizu tretjega zadetka v 64. minuti, ko je poskusil s strelom izven kazenskega prostora, vendar je gostujoči vratar odbil njegov strel. V nadaljevanju (66′) je Jose Mourinho v igro namesto izčrpanega Di Marie poslal mladega Alexa Fernandeza.

Coentrao bi lahko zapečati dvome o zmagovalcu, vendar je streljal naravnost v naročje vratarja. Beli so imeli še veliko priložnosti za zadetek, vendar pa jim kljub temu ni uspelo nobenega spremeniti v zadetek. V 76. minuti je mladi Alvaro Morata, ob vstopu na igrišče namesto Coentraa, prejel stoječe ovacije navijačev na Bernabeu. Na žalost je nekaj minut kasneje, zaradi zvitega gležnja, Marcelo bil prisiljen zapustiti igrišče, pri čemer je njegovo mesto zavzel mladi Mendes. Mourinho je v zaključku tekme dal priložnost za igro še dvema mladima igralcema in sicer Mandiju in Nachu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Iglesias Villanueva
Real Madrid 2-1 Galatasaray
Inan 10; Sergio Ramos 34., Benzema 51.

Real Madrid: Adán; Sergio Ramos, Pepe (Carvalho, m.46) ,Varane (Raúl Albiol, m.46), Marcelo (Mendes, m.84); Xabi Alonso (Nacho, m.89), Coentrao (Morata, m.76), Kaká (Özil, m.46 (Mandi, m.89)); Di María (Álex Fernández, m.66), Callejón (Cristiano Ronaldo, m.46) in Higuaín (Benzema, m.46).

Galatasaray: Muslera; Ujfalusi (Kaya, m.89), Gökhan Zan, Servet Çetin (Birinci, m.27), Hakan Balta (Baytar, m.58); Sabri Sarioglu (Colak, m.76), Inan (Kurtulus, m.58), Felipe Melo (Akman, m.58), Eboue (Ceyhun, m.58) Colin Kazim-Richards (Yilmaz, m.76); in Milan

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us

imageshack.us imageshack.us imageshack.us