X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid proti Lyonu, Ajaxu & Dinamu Zagreb

Real Madrid se bo kot nosilec skupine D v skupinskem delu Lige Prvakov pomeril z Olympique Lyonom, Ajaxom in nam najbližjem Dinamom Zagreb. Beli so najuspešnejša ekipa v zgodovini evropskega nogometa in bodo v letošnji sezoni naskakovali že deseti naslov Lige prvakov, potem ko se bo finale igralo 19. maj 2012 na Allianz Areni v Münchnu.

Olympique Lyon
Real Madrid se bodo že tretje zaporedno leto v Ligi prvakov pomeril z ekipo Olympique Lyona. Tokrat se bosta stara znanca med seboj pomerila za razliko od prejšnjih let, ko sta se pomerila v izločilnih bojih, že v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega tekmovanja na svetu. Francosko ekipo je to poletje zapustil Toulalan, ki je odšel v Malago, vendar pa je jedro ekipe, ki je bilo odgovorno za uspehe v zadnjih letih, ostalo še vedno isto. Lloris ostaja v golu, Cris v obrambi in Lisandro spredaj. Omenjeni trojici so se v lanski sezoni v prvi postavi pridružili igralci, ki so še dvignili celotno kakovost moštva in sicer so to Gourcuff, Diakhate in Briand, s čimer pa so se morali nekateri igralci zadovoljiti s klopjo (Kallstrom in Gomis). Francoska ekipa se je medtem v letošnjem poletju okrepil z tremi branilci: Mensahom, Nicolasom Seguinom in Bakary Koneom, kot tudi z napadalcem Taferjem. Na klopi v letošnji sezoni Lyona še vedno sedi Garde Remi, potem ko je v lanski sezoni ekipo popeljal do tretjega mesta v francoski ligi.

REAL MADRID vs. OLYMPIQUE LYON V LIGI PRVAKOV
T Z R P DG PG
8 1 4 3 8 11

T – število tekem, Z -zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Ajax
Ajax je že štirikrat osvojil Ligo prvakov (1971, 1972, 1973, 1995) in se bo znova soočil z Real Madridom v skupinskem delu Lige prvakov, potem ko so Nizozemci igrali proti Realu že v lanski sezoni. Trener Ajaxa in njegov nekdanji igralec, Frank de Boer, ne more več računati na Luisa Suareza in vratarja Stekelenburga, vendar pa ima kljub temu še vedno veliko reprezentantov na posameznem igralnem položaju. Ajax, ki je v lanski sezoni osvojil ligo Eredivise, se je pred letošnjo sezono okrepil s centralnim vezistom Aissatom, z vezisti Theom Janssenom, Matsom Ritsom, Thulanijem Serenom, branilcem Dek Boerrigtenom in napadalec Sigthorssonem.

REAL MADRID vs. AJAX V LIGI PRVAKOV
T Z R P DG PG
8 3 1 4 10 8

T – število tekem, Z -zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Dinamo Zagreb
Kot zadnjega nasprotnika je ples kroglic Real Madridu namenil nam bližnjo ekipo Dinama iz Zagreba. Dinamo je v lanski sezoni osvojil hrvaško prvenstvo in se je po 12. sužnih letih znova uvrstili v Ligo prvakov, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij izločil švedski Malmo. Dinamo je zelo močna ekipa na svojem domačem stadionu, Maksimirju, kjer so premagali švedsko ekipo s 4-1, vendar pa so nato na povratni tekmi imeli kar nekaj težav in se v skupinski del Lige prvakov uvrstili s porazom 2-0. Brazilski napadalec Sammir je eden od njihovih najbolj nevarnih igralcev in lahko igra tako kot desno krilo ali kot napadalni vezist. Centralni branilec Tonel je prav tako tudi eden od zvezda hrvaške ekipe. Dinamo so pred sezono 2011/12 okrepili z Domagoj Vida, Jerko Leko, Ivan Krstanović, Mehmed Alispahić, Antun Palić, Dino in Filip Škvorc in Walid Atta.

Real Madrid in Dinamo Zagreb se še nikoli nista pomerila drug proti drugemu v Ligi prvakov.