X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred prvo tekmo La Lige proti Zaragozi spregovoril z mediji.

“Prva ligaška tekma je vedno zapletena in nekaj posebnega. Na začetku prvenstva se pogosto dogajajo presenečenja in stvari so še toliko bolj težke, ko igraš na gostovanju. Obstajajo ekipe, ki so bile deležne določenih prednosti zaradi igranje evropskih tekem med stavko, ki se je pravkar končala. To je tisto v kar sam verjamem in kar sem povedal svojim igralcem, tako da se bodo osredotočeni na tekmo.”

“Zaragoza je težka ekipa za premagati. Njihov trener je eden izmed mojih najljubših trenerjev, tako osebno kot tudi profesionalno. Dobro se branijo in so sposobni izpeljati hiter protinapad. Všeč mi je njihov stadion, ker navijači pripravijo dobro vzdušje.”

“Na začetku lige bomo igrali tri gostujoče in eno domačo tekmo. Težko nam bo, saj se bomo soočali z zapletenimi nasprotniki, ki so močni na svojih stadionih. Mislim, da je žrebanje prvenstva doživelo korenite spremembe, vendar pa bomo morali odigrati 38 tekem in te bodo prav vse enako odločilne. Tako moramo jemati vse tekme.”

“Čutim, da moja ekipa igra boljše kot je igrala v tej fazi lani. To je pomembno pri nadaljnjem razvoju. Videli bomo kakšne rezultate bomo dosegli na koncu, saj so ti odvisni od mnogih dejavnikov. Morali bomo iti počasi. V pripravljalnem obdobju pred sezono smo odigrali deset tekem. Na osmih od njih smo igrali zelo dobro, na tekmi v Philadelphii je bila naša igra tako tako, medtem ko je bila naša predstava proti Galatasarayu slaba. Mislim, da smo v letošnjem pripravljalnem obdobju igrali veliko bolje kot smo igrali v prejšnjih letih. Prepričan sem, da bomo v letošnjem letu boljša ekipa.”

“Coentrao bo igral z Alonsom na sredini. On lahko igra praktično na vsakem igralnem položaju. Sem ga raje vidim na krilu, vendar pa bo moral igrati nekaj časa na sredini, ker nimamo nobenega drugega. Njegov način razmišljanja je dober za klub. Ozil bo prav tako začel tekmo v prvi postavi, vendar pa to ni nič novega. Kaka je eden od mojih igralcev in trenira dobro vse od prvega dne naprej. Ni izpustil še niti enega treninga. Na naših dveh uradnih tekmah ni igral veliko, vendar pa je igral veliko več na ostalih naših tekmah tega poletja. Zame je on dobra izbira, da ga imam. Jutri bo začel na klopi. Vesel sem, da imam igralca kot je on na moji strani.”

“Sahin se je na novo poškodbe. Ne gre za obnovitev poškodbe in zato še ni pripravljen za igro. Ne želim biti bolj specifični, saj je to delo zdravniškega osebja, vendar pa sam kljub temu še nisem pričakoval, da bo pripravljena za to tekmo.”

“Moramo spoštovati pogodbe igralcev, na katere ne računamo. Lass se je odločil, da ne bo del ekipe. Po drugi strani pa je bila trenerjeva odločitev, da ne računamo na Gaga, Drentheja in Pedra Leona. Če Lass ne bo dosegel rešitve, potem se bo moral ponovno pridružiti ekipi in se bo bil zame možnost, ker sam nikoli nisem želel, da bi nas zapustil. Ostali ne spadajo v moje načrte, vendar pa zame ne bi bil problem jih imeli ob sebi.”