X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Zaragoza 0-6 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je proti Real Zaragozi prikazal odlično predstavo v uvodnem krogu La Lige na stadionu La Romarede ter tako zmagal s kar 0-6. Beli so imeli na celotni tekmo več kot 20 priložnosti za zadetek, med katerimi je Cristiano Ronaldo tri tudi uspešno izkoristil ter tako že na prvi tekme prvenstva dosegel hat-trick. Poleg Ronalda so se med strelce vpisali še Marcelo, Xabi Alonso in Kaka.

Fabio Coentrao je začel tekmo pri Realu kot centralni vezist poleg Xabi Alonsa. Varovanci Joseja Mourinha so si želeli doseči zadetek od prvega žvižga naprej, s čimer so na test postavili tudi domačega vratarja Roberta, ki je moral kar nekajkrat posredovati, zaradi česar je bil nedvomno prvo ime Zaragoze na tekmi. Özil se je v deveti minuti skoraj vpisal med strelce, vendar pa je domači vratar obranil njegov strel. Vratar Roberto je še enkrat več ohranil mrežo Zaragoze nedotaknjeno 5 minut kasneje. Varovanci Aguirreja so se v prvem polčasu večino časa posvečali obrambi in so tako na čakali Real na svoji polovici, medtem ko so upali na kakšen uspešno izveden hiter protinapad. V 24. minuti pa je obramba Zaragoze le klonila, potem ko je Mesut Özil s fenomenalno podajo zaposlil Ronalda, ki je dosegel svoj prvi gol na tekmi.

Štiri minute kasneje je Sergio Ramos z desne strani poslal predložek pred vrata, Ronaldo je pri tem zgrešil žogo,ta pa je prišla nato do Marcela, ki jo je z levico le pospravil v mrežo Zaragoze. Real Madrid je imel v prvih 30. minutah kar 11 priložnosti za zadetek, medtem ko so domači prvič resneje ogrozili Casillasa šele v 37. minuti. Cristiano bi lahko v 38. minuti dosegel že tretji zadetek kraljevega kluba, vendar pa je domači vratar Roberto še enkrat rešil svoje moštvo, čeprav je imel pri obrambi veliko težav.

Po polčasu se je Zaragoza osredotočila na obrambo. Di Maria je v 51. minuti zgrešil praktično nezgrešljivo priložnost, potem ko je prišel prvi do odbite žoge po strelu Ronalda. Kljub temu, pa so si beli imeli še naprej veliko priložnosti za zadetek. V 53. minuti tekme je Benzema lepo prestregel podajo Da Silve in se tako znašel iz oči v oči z vratarjem Robertom, vendar pa je bil slednji uspešnejši pri strelu Francoza. Zadetek Madridist je visel v zraku, ko se je po dobri uri igre in po strelu Di Marie žoga odbila do Xabija Alonsa, ki je iz 25. metrov z močnim diagonalnim strelom zadel malo mrežico ter tako povišal prednost kraljevega kluba na tri zadetke.

V 71. minuti se je znova med strelce vpisal Cristiano Ronaldo, potem ko mu je z desne strani podal Di Maria. Moruinho se je nato odločil poseči po menjavah in tako je v igro namesto Argentinca vstopil Callejon, 15 minut pred koncem tekme pa je v igro namesto Benzemaja vstopil še Higuain. Kaka je prav tako vstopil na igrišče s klopi namesto Özila, medtem pa je Jose Callejon bil zelo blizu prvemu uradnemu zadetku v dresu Real Madrida, vendar pa je domača obramba blokirala njegov strel.

Le tri minute po vstopu v igro, se je med strelce vpisal tudi Kaka, ki je v kazenskem prostoru lepo preigral domačega branilca, nato pa je še z odličnim strelom premagal vratarja Roberta. Kljub temu pa je češnja na vrhu torte prišla prav ob zaključku drugega polčasa, potem ko je akcijo začel Kaka, ki je streljal po samostojnem prodoru z desne strani, njegov strel pa se je odbil do Ronalda, ki mu ni bilo težko pospraviti žoge v mrežo ter tako doseči svoj prvi hat-trick sezone.

Stadion: La Romareda (Zaragoza)
Sodnik: Muñiz Fernández
Zaragoza 0-6 Real Madrid
Ronaldo 24., 71., 87., Marcelo 28., Xabi Alonso 64., Kaka 82.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us