X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Özil najboljši asistent Cristianu Ronaldu

Mesut Özil je bil še enkrat več na tekmi proti Zaragozi, najboljši partner Cristiana Ronalda v napadu. Nemec je asistiral Portugalcu pri prvem zadetku. Őzil je bil mojster ceremonije pri Realovi zmagi s kar 0:6 nad Zaragozo na La Romaredi.

Partnerstvo med Özilom in Ronaldom v napadu je eno izmed najbolj učinkovitih na svetu. Nemški vezist je v lanski sezoni Cristianu kar 12. podal za zadetek, s čimer je Portugalcu zelo pomagal k 53. zadetki, kar je bil nov strelski rekord katerega koli igralca Real Madrida. S podajo na tekmi proti Zaragozi je Özil sedaj zbral že 13 asistenc Ronaldu za zadetek, ob enem pa je bila to že njegova 27 asistenca v dresu Real Madrida.

Özilov napredek v Real Madridu se na da zaustaviti. V lanski sezoni je bil najboljši asistent v Evropi (26 asistenc v vseh tekmovanjih), kot nova okrepitev zbral kar 27 zmag v svoji prvi sezoni, s čimer se je izenačil z legendarnim Bodom Illgnerjem, poleg tega pa je med vsemi iz prve ekipe zbral največ nastopov v sezoni, saj je zaigral na kar 63. tekmah. Češnja na vrhu torte njegove odlične sezone pa je bil vsekakor naslov Copi del Rey.

Vezist je motor ekipe. Zaradi svojih neverjetnih podaj in odličnega pregleda nad igro, je Nemec eden izmed najpomembnejših igralcev v Mourinhovi ekipi. Özil je prav tako zelo vest pri svoje vračanju v obrambo, kar je med drugim tudi dokazal z neverjetnim šprintom v Zaragozi, ko je prekinil nevaren protinapad Zaragoze.

Özil ima veliko svojih navijačev, ne samo v svoji ekipi in med navijači Real Madrida, nenazadnje je nekdanji Realov igralec in sedaj nogometaš turškega Bešiktaša, Guti, na twitterju pohvalil Özilovo predstavo na tekmi proti Zaragozi: “Najboljši nogometaš Real Madrida je Özil. Obožujem ga gledati igrati.”