X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Kaka

Kaka je potreboval le štiri minute igre, da se je vpisal med strelce na prvi tekmi Real Madrida, kar bi lahko tudi bil najlepši zadetek kraljevega kluba med vsemi šestimi na tekmi proti Zaragozi. Vezist je spregovoril  v intervjuju za Realmadrid.com in RealmadridTV o Joseju Mourinhu in o svojih pričakovanjih v letošnji sezoni.

Kako se počutite potem, ko ste dosegli zadetek proti Zaragozi?
Počutim se zelo dobro. Vesel sem, da sem začel ligo na tak način. To je dobro za mene, ker sem imel slab začetek v lanski sezoni zaradi operacije, ki sem jo imel. Začeti letošnjo sezono z zmago, zadetkom in igranjem je super.

Kaj vam je pomenil ta zadetek?
Dal mi je upanje, ker je bilo to poletje veliko govora o tem, da zapuščam Real Madrid in s tem upam, da sem utišal vse te špekulacije. Zadetek me je spodbudil pri tem, da bi imel dobro sezono in da pomagam klubu, da bo imel tudi on dobro sezono.

Vsi vaši soigralci so praznovali zadetek z vami …
Naša enotnost je več kot očitno na vsaki tekmi in ob vsakem praznovanju zadetka. Moj zadetek je bil že peti tistega večera in vsi smo ga praznovali skupaj. Stvari, kot so to, nas naredijo še močnejše kot skupino.

Po vsega nekaj minutah na igrišču ste dosegli zadetek in še asistirali za en zadetek. Ali takšna predstava dviguje vašo moralo?
Prikazati takšno predstavo zagotovo pomaga pri dvigu samozavesti. Pomembno je imeti takšno samozavest že od prve ligaške tekme naprej, če želiš imeti kontinuiteto, igrati več minut in postopoma doseči optimalno formo.

Vsi vaši soigralci so dejal, da ste pomemben igralec v ekipi.
Moji soigralci mi zelo veliko pomagajo. To so storili že, ko so bili težki časi zame in sedaj so veseli, ko se stvari odvijajo v pravo smer. Tako sam čutim in vse to pojasnjujejo tudi njihovi odzivi po tekmi. Še bolj me motivira, ko vem, da me imajo soigralci radi.

Mourinho je dejal, da je vesel, da ima ob sebi igralca kot ste vi. To mora vam veliko pomeniti, da je to dejal prav on …
Veliko mi pomeni. On je imel vedno zaupanje vame. Lahko bi rekel, da me ne želi več in da naj klub poišče drugo ekipo zame. Prepričan je, da lahko precej pomagam ekipi, poleg tega pa so enakega mnenja tudi ostali trenerji. Rui Faria, Karanka, Morais, Louro in preostanek njegovega osebja mi pomaga in mi daje moč, da še naprej napredujem.

Ali menite, da imate zaupanje trenerja?
Ja. Mourinho je prepričan, da lahko napredujem in pomagam ekipi. Dobro je vedeti, da se zaveda, da sem ob njem. Še naprej se bom bori ostati tukaj, poleg tega pa tudi za to, da bi zaigral v začetni postavi.

Kako vidite ekipo?
Mislim, da ji gre odlično. To poletje smo se dobro pripravili in to je tisto kar zares šteje. Na obeh tekmah smo igrali zelo dobro proti Barceloni in naša prva ligaška tekma je dokazala, da smo dobro pripravljeni na sezono. To je ključnega pomena za ekipo, da bi bila uspešna v dolgi sezoni, v kateri je toliko na kocki.

Kaj menite, da lahko Real Madrid doseže v tem letu?
Vsi čutimo, da se bo zgodilo nekaj posebnega. Prepričani smo, da bomo osvojili nekaj, kar bo navijače, igralce in vse tiste, ki imajo radi Real Madrid, zelo razveselilo.

Kaj pričakujete na osebni ravni?
Upam, da bom užival v nogometu in da bi našel osebni uspeh v Real Madridu. Navijači in sam si želim videti najboljšega Kakaja v akciji. To je tisto, kar si želim za to sezono.

Ali si predstavljate Cibeles, potem ko bi imeli odlično sezono tako na osebni, kot tudi na kolektivni ravni?
Vsi tisti, ki igrajo za Real Madrid sanjajo o tem. Tam smo bili v lanski sezoni, ko smo praznovali naslov Copa del Rey. Upam, da se bomo v letošnji sezoni vrnili na Cibeles, da bi praznovali še bolj pomembno in zgodovinsko zmago.

Mourinho in Casillas pravita, da v ekipi ni nedotakljivih igralcev in da nihče v ekipi ne bi smel verjeti, da je nedotakljiv …
To je dobro za ekipo, saj pozitivna konkurenca naredi igralce še boljše. Za vsako igralno mesto sta več ali manj dva igralca in tisti, ki so trenutno na klopi morajo vedeti, da lahko zaigrajo v začetni postavi. To motivira ekipo in ji omogoča, da napreduje.

Kaj bi želeli povedati navijačem?
Rad bi se jim zahvalil za podporo in moč, ki mi jo dajejo na ulicah. Vedno pravijo, da si želijo videti najboljšega Kakaja v akciji. To poletje me je veliko navijačev prosilo, da naj ostanem, saj niso želeli, da bi zapustil Real Madrid. Prav tako jim želim povedati, da bom dal vse od sebe, da bi bili uspešen v tej ekipi. Prepričan sem, da bom.