X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-2 Getafe

imageshack.us

Real Madrid je dosegel štiri zadetke na tekmi proti Getafam in tako ostal vodilna ekipa na lestvici španske La Lige. Navijači so napolnili stadion Santiago Bernebeu in so na koncu bili zadovoljni s predstavo svojih ljubljencev. Karim Benzema je na tekmi dosegel dva zadetka, preostala dva zadetka pa sta prispevala še Cristiano Ronaldo in Higuain.

Prvi polčas se je začel tako, da je Real Madrid začel z obleganjem vrat Moye. V tretji minuti je Di Maria izgubil dvoboj ena na ena z gostujočim vratarjem, v osmi minuti pa je strel Özil prav tako obranil gostujoči vratar Moya. Ronaldo je bil blizu prvemu zadetku na tekmi, toda njegov strel z glavo je vratar Moya z zadnjimi atomi moči odbil v kot. Po odlični kombinatorni igri med Coentrãom, om in Benzemajem, je francoski napadalec v 14. minuti le načel mrežo Moye, po katerem so varovanci upočasnili tempo igre ter tako omogočili ekipi Getafe, da je pridobila na posesti žoge. Kljub temu, je bil Coentrão blizu drugega zadetka Real Madrida, potem ko je odlično izpeljal akcijo z Benzemajem, vendar pa je žoga zletela le za nekaj malega mimo gola. V 38. minuti so gostje le prišli do izenačenja, potem ko je imel Miku veliko sreče, da je žoga sploh prišla do njega, a na koncu šteje le zadetek in prvi polčas se je tako končal z rezultatom 1-1.

Že na začetku drugega polčasa smo bili priča spektakularnim škarjicami Cristiana Ronalda, ki je pa je zadel le vratnico, odbito žogo pa Coentrãou ni uspelo poslati v prazno mrežo gostov. V 54. minuti je Coentrão le zatresel mrežo Moyw, vendar pa je bil ta razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, kar pa ni ustavilo naletov Real Madrida, ki si je še naprej prizadeval doseči nov zadetek.

V 59. minuti je Cristiano Ronaldo na samem robu kazenskega prostora izsilil prekršek in sodnik Clos Gómez je pokazal na strel iz bele točke, ki ga je uspešno in rutinirano izkoristil Ronaldo. Zadetek je bil močan udarec za goste, vendar pa so se kljub temu popolnoma osredotočili na napad, kar je vedno zelo nevarno, ko igraš proti Real Madridu. Prav to se je izkazalo v 69. minuti, ko je Benzema dosegel svoj drugi zadetek na tekmi po hitro izpeljanem protinapadu in fantastični podaji Ronalda, tako da Francozu ni bilo težko matirati Moye.

Pri vodstvu s 3-1 je Jose Mourinho v igro namesto Di Marije poslal Kakaja, vendar pa je nato modrim uspelo v 73. minuti znižati rezultat, potem ko se po manjši zmedi v Realovem kazenskem prostoru znova zadel Miku. Marcelo je bil blizu četrtega zadetka za kraljevi klub, prav tako pa tudi Cristiano Ronaldo, vendar pa je njegov strel Moya obranil.

V 85. minuti je Mourinho v igro namesto Özila poslal še Higuaina in le dve minuti kasneje je Kaka s spektakularno podajo s peto našel Higuaina, ki je lepo iz igre vrgel gostujočo obrambo ter s strelom po tleh dosegel četrti in ob enem tudi zadnji zadetek večera. V zadnjih minutah je bil Benzemaja deležen stoječih ovaciji, potem ko je namesto njega v igro vstopil Granero.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Clos Gómez
Real Madrid 4-2 Getafe
Benzema 14., 69., Ronaldo 59./11-m, Higuain 88.; Miku 38., 73.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us