X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Oddvar Moen bo sodil v Zagrebu

Svein Oddvar Moen bo sodil Real Madridu na prvi tekmi skupinskega dela nove sezone Lige prvakov na tekmi v Zagrebu (sreda ob 20:45), ko se bo kraljevi klub pomeril z Dinamom Zagreb. Mladi Norvežan (32 let) bo z omenjeno tekmo na Hraškem, začel svojo prvo polno sezono sojenja v najelitnejšem tekmovanju.

Oddvar Moen je svojo sodniško pot začel že leta 1995. V prvi norveški ligi je svojo prvo tekmo sodil leta 2003, že dve leti kasneje (v januarju 2005) pa je postal tudi mednarodni sodnik. V lanski sezoni je Norvežan že sodil na tekmi Ligi prvakov in sicer je bilo to na tekmi skupinskega dela med Bursasporjem in Valencijo. Sledila je še ena tekma, na kateri je sodil Moen in sicer se je to zgodilo na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov med ekipo F.C. København in Chelsea.

Med zadnjimi pomembnimi tekmami, na kateri je bil Norvežan glavni sodnik, je bilo finale svetovnega prvenstva FIFA U-17, ki se je bilo na sporedu to poletje v Mehiki. Še najbolj “sveže” opravljeno nalogo pa je Svein Oddvar Moen opravil v kvalifikacijah za EVRO 2012, saj je Norvažan bil glavni sodnik na tekmi med Italijo in Slovenijo v Firencah.