X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je ob 12. obletnici svojega prvega nastopa v dresu prve ekipe Real Madrida, spregovoril za RealmadridTV o svojem debiju proti Athleticu Bilbau na San Memasu, 12. septembra 1999.

“Po 12. letih se uzrem nazaj in vidim, da imam na ta leta zelo lepe spomine in odlične izkušnje. Biti v Real Madridu je najboljša stvar za nogometaša. Vsi si želijo igrati tukaj. Sam skušam uživati in pomagati tistim, ki so prišli na novo k nam. Poskušam jim pokazati, da je privilegij biti tukaj.”

“S svojim očetom sem igral nogomet v Mostolesu, ko sem imel 4 ali 5 let. Ime sem vratarski dres in sem se rad valjal po tleh. Velikokrat sem se vračal domov z raztrganim dresom in modricami … vendar pa sem to rad počel. Ko sem bil star 12 let sem vedel, da mi bo uspelo. To je bil šesti čut. Najbolj pomembna stvar je, da imaš samozavest. Vedno sem bil prepričan vase in vsako leto je bilo izziv zame.”

“Zelo čustveno je, ko pogledam nazaj na vse. Moj oče še vedno hrani časopisne izrezke vse od moje prve tekme v prvi ekipi.”

“Pred tekmo v Bilbaou me je trener Toshack vprašal, kako se počutim. Rekel sem, da sem dobro in on mi je odgovoril, da je to dobro, saj bom začel tekmo na San Mamesu. Takrat sem postal živčen in sem poklical svoje starše, da bi jim povedal to novico. Takrat sem si delil sobo z Fernandom Hierrom in on me je pustil samega v sobi, da sem se sprostil. Mislim, da sem dobro odrezal ob svojem debiju.”

“V le sedmih oz. osmih mesecih sem prešil iz igranja v tretji španski ligi do igranja v finalu Lige prvakov proti Valenciji. In takrat smo nato zmagali. Po dveh mesecih na klopi sem imel srečo, ko se je poškodoval Cesar, da sem dvakrat odlično posredoval. Zaradi težkih časov postaneš še močnejši. Pri 20. letih sem od občasnega igranja prišel do rednega igranja. Takrat tega nisem razumel, toda hvaležen sem za tisti čas.”

“Dve leti nazaj sem proti Sevilli naredil izredno obrambo, toda ostaja grenak občutek, ker nismo zmagali. Mislil sem le na to, da moram hitro teči in prepričan sem bil, da bom ubranil. Toda mislim, da je bila obramba proti Racingu v sezoni 2004/2005 še boljša. Ta mi je ljubša, saj sem imel takrat zlomljenega enega od prstov na roki.”

“Imel sem srečo, da sem na reprezentančni ravni osvojil vse pomembnejše lovorike, toda v zadnji sezoni sem bil kapetan Real Madrida in zato je bilo zame nekaj zelo posebnega, ko sem dvignil lovoriko za osvojitev Copa del Rey, ker jo pred tem ekipa celo večnost ni osvojila. Res sem si jo želel osvojiti. Bilo je lepo praznovanje. Ekipa si je zaslužila.”

“Mislim, da imajo vse ekipe v La Ligi dobre nogometaše in vsi si želijo dobro igrati proti Real Madridu. Vsaka tekma mora biti za nas kot finale, če si želimo uresničiti naše cilje. Mourinho je zmagovalec. To je dokazal že v ekipah, ki jih je treniral pred tem. On, tako kot mi vsi, si želi več v tej sezoni. Vsi si želimo biti še boljši. On nam daje dodaten karakter in nas naredi še bolj ambiciozne. Dobro je imeti takšnega trenerja s takšnim karakterjem in delovno vnemo. Želi si prinesti svojo lakoto po naslovih na celotno ekipo.”