X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Šuker

Davor Šuker je bil eden najboljših napadalcev Real Madrida, prav tako pa je igral za Dinamo Zagreb, ki ga je prosil, da naj jim svetuje za tekmo proti belemu baletu.

“Sam vidim, da bo Real Madrid v tej sezoni zmagal v vseh tekmovanjih v katerih nastopa. So jasni favoriti za osvojitev Lige prvakov. Jose Mourinho in Florentino Perez želita zgraditi zmagovalno ekipo, vendar pa potrebujeta čas. Že v lanski sezoni so imeli zelo dobro sezono in v tem letu bodo še boljši.”

“Dinamo Zagreb uporablja sistem 4-4-2, ki je prilagojen na današnji hiter nogomet. Nimajo res določenih položaja, a so močna ekipa. So trdni v obrambi in si sami ne zapletajo stvari. Bedelj je njihov glavni igralec. Vsak žoga gre skozi njegovih nog in če ima dober dan, zna biti zelo nevaren proti vsaki ekipi. On ima odlično vizijo in dobro podaja.”

“Dinamo je zmožen doseči veliko zadetkov. Napadalci Šitum, Rukavina, Beqiraj in Krstanović so dobri. So mlada ekipa, ki se ne boji nobenega nasprotnika. Želijo dokazati svojo kakovost v Evropi po dvanajstih letih od njihovega zadnjega nastopa v Ligi prvakov.”

“Dinamo si je zaslužil zmago v zadnji ligaški tekmi ta vikend. Igrali so bolje od svojega nasprotnika in imel več priložnosti za zadetek. Morda so bili že osredotočeni na sredino tekmo. Pomeriti se z Real Madridom je dogodek in zato si želijo dobro odrezati.”

“Prepričan sem, da se bodo divje branili in poskusili zadeti iz protinapadov. Noro bi se bilo poskušati enakovredno kosati z Real Madridom. Mislim, da bomo videli veliko zadetkov in če bo Real prvi dosegel zadetek, potem bi se lahko Dinamo znašel v velikih težavah. Strah, ki bo prisoten pri igralcih Dinama bo morda ključnega pomena. Lahko bi povzročili težave Madridistam, če bodo bili samozavestni.”

“Dinamo je zelo navdušen nad igranjem v Ligi prvakov znova po 12. letih. So v močni skupini, vendar pa sem prepričan, da lahko “ranijo” vse tri svoje nasprotnike. Morda bodo imeli veliko več možnosti proti Olympique Lyonu in Ajaxu, toda v nogometu ni nič nemogoče. Osredotočeni so na vsako tekmo posebej. Mislim, da se bo Real Madrid uvrstil v naslednji krog tekmovanja kot vodilna ekipa skupine.”