X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Dinamo Zagreb-Real Madrid

Pot Real Madrida do desetega naslove Lige prvakov se začenja danes ob 20:45 na Hrvaškem proti Dinamu iz Zagreba. To bo tudi prva tekma med omenjenima tekmecema v najprestižnejšem nogometnem tekmovanju. Igralci Real Madrida bodo prvič po tekmi v Odessi (Ukrajina) pred 38. leti zaigrali v rdečih dresih, ko si je status legende Real Madrida pridobil vratar Garcia Remon. Iker Casillas je pred kratkim praznoval svojo 12. obletnico od prvega nastopa v prvi ekipi kraljevega kluba, bo tako skušal nadaljevati njegovo zapuščino, medtem ko bo moč napada (14 zadetkov na 4. uradnih tekmah) naredilo preostalo.

Madridiste igrajo v letošnji sezoni v skupini D skupaj z Lyonom, Ajaxom in Dinamo Zagrebom. Stadion Maksimir bo danes bil nabito pol, saj prihaja v goste najuspešnejša ekipa na svetu. Med vpoklicanimi igralci se je prviš v letošnji sezoni znašel tudi Lass, medtem ko se v ekipo vrača po poškodbi tudi Khedira. Benzema in Ronaldo bosta zagotovo bila zelo motivirana, potem ko sta skupaj na zadnjih štirih uradnih tekmah kraljevega kluba dosegla 8 zadetkov (5 jih je dosegel Portugalec, 3 pa Francoz). Zaradi poškodb bodo tekmo v Zagrebu izpustili Kaka, Sahin in Altintop.

Real Madrid bo tekmo v Zagrebu šele četrtič v svoji zgodovini začel v rdečih dresih. Zadnjič je Real odigral v rdeči opravi v letih 1971 in 1973. Prvič je bilo to v Walesu, v četrtfinalu Pokala pokalnih zmagovalcev proti Cardiff Cityu. Nato je bilo še v polfinalu istega tekmovanja proti PSV Eindhovenu in tretjič v Odessi (1973) proti Dinamo Kijevu na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov.

Dinamo Zagreb je najuspešnejša hrvaška ekipa, potem ko je osvojila že 13 ligaških in 11 pokalnih naslovov. V letošnji sezoni je Dinamo odigral že več tekem od Real Madrida , v svoji zadnji tekmi pretekli vikend pa so Zagrebčani remizirali (1-1) v derbiju proti splitskemu Hajduku. Ekipa Krunoslava Jurčića je še vedno vodilna in neporažen v domačem prvenstvu, potem ko je na prvih sedmih tekmah osvojila 19 točk. Dinamo se je uvrstil v skupinski del letošnje Lige prvakov preko kvalifikacij, v katerih je izločil Neftçi (3-0; 0-0), HJK Helsinki (1-2; 1-0) in Malmo (4-0; 2-0).