X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Dinamo Zagreb 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je dosegel svojo prvo zmago v letošnji sezoni Lige prvakov, potem ko je na tekmi proti Dinamu Zagreb edini zadetek na tekmi dosegel Angel di Maria. Domači vratar Kelava je velikokrat z odličnimi obrambami rešil kožo svoji ekipi, ki bi sicer lahko prejela še kakšen zadetek več. Real Madrid je s to zmago prevzel prvo mesto na lestvici v skupini D, potem ko sta se Ajax in Lyon razšla brez zadetkov (0-0).

Začetna postava kraljevega kluba je bila identična tisti, s katero je Jose Mourinho začel zadnjo tekmo španskega prvenstva proti Getafam, edina razlika je bila v barvi dresov, ki so jih igralci nosili, saj je Real prvič po 38. letih zopet zaigral v rdečih dresih. Dinamo je igral živ in hiter nogomet, pri čemer je velikokrat poskušal z dolgimi podajami v konico napada za Realovo obrambo. Real Madrid je do svoje prve resnejše priložnosti prišel v 11. minuti, potem ko je Benzema po podaji Ronalda zadel vratnico. Tokrat rdeči Real Madrid je imel v prvem polčasu najlepšo priložnost v 29. minuti, ko je po odlični samostojni akciji Benzema lepo podal v sredino do Di Marie, ki je streljal, a je bil Kelava na pravem mestu, odbita žoga je prišla do Özila, ki je ustrelil iz prve, vendar se je še enkrat več odlično izkazal domači vratar Kelava.

Pepe je odlično igral v obrambi, ko je Leko izvrstno poslal globinsko podajo do Rukavine, ki se je tako sam znašel pred Casillasom, ki je ostal miren ter tako praktično brez problemov obranil strel Rukavine, ki je poskušal z lobom. Do konca polčasa je potrebno omeniti še priložnost Marcela, ki je prodrl po levem krilu, a je nato streljal čez gol. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

Real Madrid si je drugem polčasu še bolj zavzeto želel doseči vodilni zadetek, kar mu je nato tudi uspelo v 53. minuti. Karim Benzema je najprej podal do Marcela na robu kazenskega prostora, brazilski branilec je žogo nato lepo podaljšal na desno stran do osamljenega Di Marie, ki s strelom pod prečko domačemu vratarju ni dal nikakršnih možnosti za obrambo in kraljevi klub se je tako lahko veselil vodstva. Le minuto po zadetku bi Ronald skoraj povišal prednost, vendar pa je Kelava z zadnjimi atomi moči odbil žogo v kot.

V 73. minuti je Marcelo po domnevnem simuliranju v kazenskem prostoru Dinama prejel drugi rumeni karton na tekmi, kar je pomenilo, da je moral predčasno pod tuš- Ker je Real moral do konce tekme igrati z igralcem manj, je Aitor Karanka posegel po prvih menjavah. V igro sta namesto Di Marie in Özila sta prišla Lass in Higuain. Kljub igralcu manj, pa je imel Real več priložnosti za zadetek, med drugim sta bila zelo blizu Benzema in Ramos, vendar pa obema ni uspelo premagati odlične Kelave.

Dinamo je proti koncu tekme še nekajkrat zapretil ter tako poskušal s predloški v kazenski prostor Casillasa, vendar pa je bil Pepe naravnost fantastičen, saj je preprečil vsakršno akcijo domače ekipe. Real Madrid je še naprej obdržal posest žoge v svojih nogah, zato se je Karanka odločil za še zadnjo menjavo na tekmi in sicer je v igro namesto Benzemaja poslal Arbeloao, si čimer je nekoliko utrdil obrambo pred zadnjim sodniškim žvižgom. Na koncu je ostalo pri minimalni zmagi Real Madrida, ki z igro vsekakor ni navdušil, vendar pa je iz Zagreba vseeno odnesel vse tri točke, ki so še kako pomembne na začetku skupinskega dela Lige prvakov.

Stadion: Maksimir (Zagreb)
Sodnik: Sveid Oddvar Moen (NOR)
Dinamo Zagreb 0-1 Real Madrid
Di Maria 53.
RK: Marcelo 73.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us