X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Carvalho

Ricardo Carvalho je bil drugi igralec, ki je opravil obsežen intervju v drugi sezoni intervjujev na Realmadrid TV z naslovom “Real …”.

Pozdravljen Ricardo in dobrodošli na Realmadrid TV v zadnjem od intervjujev “Real …”. Verjetno ste najbolj izkušeni nogometaš Real Madrida. Kako ste se počutili, ko vas je Jose Mourinho poklical, da bi prišli v največji klub na svetu?
Hvala vam. Res je. Sem najstarejši (smeh). Ko sem slišal, da se klub zanima zame, sem bil zelo navdušen. To je bil velik korak zame. Šest izjemnih sezon sem preživel pri Chelseaju. Potem pa je sledil prihod v največji klub na svetu, kar je res fantastično. Ponosen sem, da sem tukaj in da igram za Real Madrid.

Prepotovali ste že dolgo potovanje z Josejem Mourinhom, potem ko sta skupaj začela pri Portu, potem v Angliji in sedaj še tukaj v Španiji. Kako vam je on pomagal kot igralcu?
On dela na vsaki podrobnosti in zelo dela na dnevni osnovi. Želi, da vsak dan napreduješ. Ko si z njim je povsem normalno, da napreduješ kot igralec in tudi kot človek. Zelo sem ponosen, da sam delam že toliko časa z njim. Biti z njim je nekaj posebnega.

Kaj je skrivnost uspehov Joseja Mourinha?
Vsak dan si želi dobro delati. Trdo dela, da bi vsak dan napredoval. Ne smeš si privoščiti napak. On pravi: “Ne, ne moreš delati napak. Moraš se osredotočiti na svojo igro in trenirati, da bi bil še boljši.” Vsi igralci, ki trenirajo z njim, lahko napredujejo pod pogojem, da poslušajo in dobro trenirajo.

Svojo kariero ste začeli pri svojem lokalnem klubu Amarante. Kasneje ste se s Portu veselili največjega evropskega uspeha. Sledili ste Mourinhu v Chelsea, kjer ste osvojili šest lovorik z njim … Morate imeti odlične izkušnje …
Da … Moje sanje so bile, da bi igral za Porto, toda kasneje je bilo odločilno, da sem zapustil svojo državo in se preizkusil v boljši ligi. Šel sem v Preimer League in bil sem zelo srečen v klubu, kjer sem igral z odličnimi igralci. Večina od njih je so še vedno moji prijatelji. Prav tako sem osvajal tudi lovorike … Zelo sem ponosen na svojo kariero.

Sedaj ste v Real Madridu, ki trenutno velja za eno izmed najmlajših ekip v Evropi. Ali dajete kakšne nasvete mlajšim soigralcem?
Seveda imamo mlajše nogometaše, kot pa smo jih imeli v Chelseaju in sam sem tukaj najstarejši. Mladi igralcu so tukaj zelo talentirani. Morajo samo potrpeti, si dati nekaj časa , saj se vse za njih lahko konča zelo dobro.

To je sedaj vaša druga sezona z Mourinhom v Real Madridu in kot kaže, vlada znotraj ekipe izjemno vzdušje. Je to res?
No, klub je zelo velik! (smeh) Obstaja pritisk, da moraš zmagati vsako tekmo in da igraš bolje in bolje vsako tekmo. Vsak igralec si želi biti v takšnem klubu kot je ta. Želiš si zmagovati in napredovati ob enem. Klub je tako velik, da si moraš vedno prizadevati osvajati lovorike in zmagati vsako tekmo ter seveda, če je mogoče tudi dobro igrati.

Kakšen je občutek igrati pomembno tekmo Lige prvakov na stadionu Santiago Bernabeu v primerjavi s stadioni na katerem ste že igrali?
Tukaj je zelo drugače … zelo drugače … To je občutek … Težko je razložiti kakšen je to občutek. Ko prideš in vidiš štadion veš … Vsi te obkrožajo … Zelo velik je! Imaš občutek, da je to največji klub na svetu. Enkrat, ko si tukaj moraš dati vse od sebe in ljudje takrat uživajo. Radi se zabavajo ob gledanjem dobrega nogometa.

Ekipa izgleda močna na vseh področjih: v obrambi, na sredini in v napadu. Kateri nogometaš je še posebej izstopa po vašem mnenju?
No, ne želim nobenega posebej imenovati. Nekateri več govorijo o enem, spet drugi o drugem … Toda kot ekipa smo zelo povezani. Prav tako želiš napredovati tudi kot ekipa in da bi se to zgodilo, moraš zmagovati tekme. To je tisto kar počnemo. Želimo napredovati kot ekipa in tudi osvajati lovorike … To je bolj pomembno. Seveda je normalno, da ljudje govorijo o Ronaldu, “Pipi” Higuainu, Benzemaju … Saj veste, o naših napadalcih … Di Mariji, Marcelu … Toda, kar je najbolj pomembno je to, da napredujemo kot ekipa in da zmagujemo na tekmah. Vedno moramo poskušati dati od sebe in poskušati igrati dobro.

Izgleda, da si ekipa želi iti še korak dlje v letošnji Ligi prvakov in zaigrati v finalu …
Želimo dati vse od sebe, da bi imeli priložnost osvojiti lovoriko, bomo morali zaigrati v finalu, ki bi si ga potem tudi želeli dobiti. Po skupinskem delu bomo odigrali v vsakem krogu po dve tekmi in na obeh tekmah, moraš dobro igrati. Ne smeš si privoščiti, da bi eno tekmo odigral dobro , drugo pa tako tako ali pa slabo. Morali bomo pokazati dobro predstavo na obeh tekmah in imeti tudi nekaj sreče za napredovanje. Liga prvakov je drugačno tekmovanje. Morali bomo igrati po svojih najboljših močeh, da bi bili v dobrem položaju. Morali bomo igrati dobro, ko bodo samo še dve tekmi v vsakem krogu tekmovanja. Lansko leto smo prišli do polfinala kar pomeni, da smo dobro igrali, toda letos si želimo biti še boljši. Morali bomo biti v finalu, če želimo osvojiti lovoriko.

Za konec, kako odličen začetek La Lige, kjer je ekipa na dveh tekmah dosegla kar 10 zadetkov, prejela pa le dva. Je to dober znak za prihodnost?
Moramo nadaljevati tako. Moramo igrati tako kot sami znamo. Tudi Barcelona si želi osvojiti La Ligo tako, da moramo nadaljevati z zmago na vsaki tekmi. Moramo biti pripravljeni in zdravi, da bi zmagali na vsaki naši tekmi. Vsi vedo, da je pomembno za nas, da osvojimo naslov v La Ligi in da bi to tudi dosegli moramo biti dobro pripravljeni za vsako tekmo.

Hvala vam, da ste prišli na Realmadrid TV in srečno v nadaljevanju sezone.
Bilo mi je v veselje in hvala lepa.