X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Levante 1-0 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je zabeležil svoj prvi poraz v letošnji sezoni, potem ko je na stadionu Ciudad de Valencia zgubil z 1-0 proti ekipi Levante. Beli so od 40. minute naprej igrali igralcem manj, potem ko je še drugi rumeni in s tem rdeči karton prejel Sami Khedira, toda kljub temu so igralci kraljevega kluba imeli dovolj priložnosti za zadetek v prvem polčasu. Edini zadetek na tekmi je v 68. minuti dosegel domači napadalec Kone. Sodnik Turienzo Alvarez je v dokaj spornih okoliščinah Khediri pokazal dva rumena kartona, kar je pomenilo tudi izključitev, po drugi strani pa med drugim ni dosodil strela iz enajstih metrov, ko je Ibarra v svojem kazenskem prostoru v 63. minuti igral z roko. Kljub porazu pa ni veliko časa za obžalovanje za izgubljenimi tremi točkami, saj bo Real Madrid že v sredo znova gostoval, tokrat pri ekipi Racinga iz Santanderja.

Jose Mourinho je nekoliko osvežil začetno postavo, potem ko sta začela Khedira in Kaká namesto Özila in Cristiana Ronalda. Real Madrid si je že od samega začetka tekme želel zmagati in tako je imel Kaka kmalu dve priložnosti za zadetek in sicer je imel Brazilec prvo v 11. minuti, naslednjo pa že minuto kasneje, vendar pa je v prvem primeru strel blokirala obramba, v drugem primeru pa je bil domači vratar Munua na pravem mestu.

Po 19. minutah igre je imel Real Madrid kar 86% posest žoge, kar samo govori o tem, kako so si beli prizadevali doseči vodilni zadetek. Benzema je prav tako imel dve lepi priložnosti za zadetek, vendar pa je v prvem primeru, ko je domači vratar nespretno lovil žogo, ki mu je nato padla iz rok, po strelu na prazna vrata zadel domačega branilca, v drugem primeru pa je prav tako po napaki domačega vratarja streljal visoko čez gol. Real Madrid je še naprej dominiral vse do štarta Juanluja v 39. minuti, ki je od zadaj pred nosom stranskega sodnika pokosil Di Mario. Kljub temu glavni sodnik ni piskal prekrška nad Argentincem, je pa zato piskal prekršek Di Marie nad Juanlujem, kar je sprožilo vsesplošen prepir, v katerem je Khedira prejel še drugi rumeni karton ter s tem predčasno pot pod tuš.

Po odmoru je Jose Mourinho iz igre potegnil Benzemaja, v igro pa je poslal Cristiana Ronalda, zaradi česar se je Coentrao pomaknil nazaj na mesto centralnega vezista, Kaka in Di Maria pa sta ostala v napadu skupaj z Ronaldom. Kljub igralcu manj, si je Real Madrid še naprej prizadeval doseči zadetek, vendar pa je bila tekmo vseskozi prekinjena s teatralni vložki in prekrški domačih igralcev ter na ta način preprečevali Real Madridu, da bi prišel do svoje igre. V 63. minuti sodnik ni dosodil Real Madridu enajstmetrovke, potem ko je Iborra v svojem kazenskem prostoru igral z roko, kar bi poleg tega tudi bil drugi rumeni karton za igralca na tekmi, vendar pa je sodnikova piščalka ostala nema.

Domači so v nadaljevanju izkoristili enega od hitrih protinapadov ter tako dosegli edini zadetek večera. Javi Venta je po desnem krilu prodrl v kazenski prostor Casillasa, kjer je nato podal do Koneja, ki je z močnim strelom premagal. V 59. minuti je v igro namesto Kakaja vstopil Higuain, še nekaj minut kasneje pa je v igro prišel še Özil namesto Marcela. Real Madrid si je še vedno prizadeval vsaj doseči izenačujoči zadetek, čeprav so vedeli, da bodo z večjim tveganjem v napadu puščali domačim še več prostora za protinapade. Ekipa Levanteja se je kljub temu branila na vse možne načine in na koncu jim je tudi uspelo, saj so belim prizadejali prvi poraz v letošnji sezoni La Lige.

Stadion: Ciudad de Valencia (Valencia)
Sodnik: Turienzo Alvarez
Levante 1-0 Real Madrid
Kone 68.
RK: Khedira 40.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us