X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo proti Racingu v Santanderju na stadionu El Sardinero (20:00) spregovoril za medije na novinarski konferenci.

“Pogrešali bomo tri nogometaše, kar pomeni, da bomo morali uporabiti igralce, ki niso bili v začetni postavi na prejšnjih tekmah, vendar pa to ni problem. Vedno smo govorili, da je naši 21 igralcev pripravljenih. Ne morejo vedno igrati le eni in isti. Vsi bodo dobili svojo priložnost in zato je pomembno, da jo dobro izkoristijo.”

“Imeli smo dovolj časa, da smo analizirali našo zadnjo tekmo. Sam sem v glavnem želel pripraviti ekipo le na jutrišnjo tekmo. To je tisto kar je najbolj pomembno.”

“Drugi poraz bi bil nekaj zaradi česar bi bili zaskrbljujoči. To so točke, ki ob koncu sezone pomenijo največ. Izgubiti tri točke bi pomenilo, da smo izgubili skupaj že šest točk na dveh zaporednih tekmah. Ni pomembno, ali bomo jutri igrali dobro in nato vseeno izgubili. Kljub temu, da je pred nami še dolga sezona, pa bi bilo zaskrbljujoče, če bi jutri znova izpustili tri točke.”

“Verjamem, da igralci, ki dobro trenirajo, živijo zdravo in so v optimalni formi, se ne bi smeli počutiti utrujeno, tako psihično kot tudi fizično, ker naj bi igrali preveč tekem. Je pa povsem druga zgodba, ko imaš med tekmama samo dva dneva počitka. Po tekmi proti Getafam smo imeli tri dni, da smo se pripravili na tekmo proti Dinamu in nato še dodatne tri dni, da smo se pripravili na tekmo proti Levanteju.”

“Igralci, še posebej mladi, ki dobro trenirajo, imajo dober profesionalen življenjski slog, saj dobro počivajo in nimajo nobenih osebnih težav in so tako resnično privilegirani v družbi, v kateri se ljudje vsakodnevno srečujejo s težavami. Mislim, da ni ničesar kar bi nam prepričevalo, da bi pokazali ves svoj potencial. Potem so tukaj še naši nasprotniki in sodniki, ki prav tako igrajo tekmo, vendar pa je to že povsem druga zgodba. Verjamem, da lahko jaz in igralci nadaljujemo po pravi poti.”

“Mislil sem, da bo Khedira eden od zadnjih, ki bi se vpletel v takšno situacijo. Je zelo miren igralec, ki nikoli ne uporablja sile med tekmo, toda takrat jo je in zato je bil tudi izključen. Ekipa je ostala z desetimi igralci in izgubila tekmo, sedaj pa ne sme igrati. Nisem zaskrbljen za njega, ker vem, da tega ne bo več ponovil, saj ni konflikten igralec.”

“O sodnikih sem govoril že mesece in mislim, da ni dobro zame, da vedno govorim o isti stvari. Sodniki so tam, da dosodijo to kar vidijo. Obe tekmovanji sta različni (La Liga in Liga prvakov, op.p.), vendar pa je težko razumeti, zakaj je Dinamo ostal z enajstimi igralci na igrišču, mi pa z desetimi igralci. Gre za kriterij sodnikov. Ne želim vedno govoriti vedno o istih stvareh, še posebej ne potem, ko smo izgubili tekmo.”

“Jaz ne bi rekel, da je šlo v primeru Samija Khedire za prerivanje. Prerivanje sem denimo videl na tekmi Španije in Čila, a ste vsi govorili le o enotnosti igralcev, ki so se objeli, kakor se objamejo bratje. A če to naredijo igralci Real Madrida, se jih takoj začne obravnavati kakor razbojnike.”