X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Racing Santander-Real Madrid

Real Madrid želi dokazati, da je bil njegov poraz proti Levanteju v Valenciji le slab dan ekipe. Vse do nedelje so beli zmagali kar osem zaporednih tekem na gostovanjih. V lanski sezoni je Real Madrid prikazal impresivno predstavo na stadionu El Sardinero, kljub temu, da so manjkali Higuain, Khedira, Cristiano Ronaldo in Lass. Nekaj podobnega bo tudi nocoj (začetek tekme je ob 20:00), ko bodo beli zaigrali brez Pepeja, Coentraoa, Khedire, Sahina in Altintopa.

Tekma proti Racingu je prvi Realova ligaška tekma sredi tedna, pri čemer je Real na zadnjih 12. tekmah med tednom (torek, sreda, četrtek) zmagal vse tekme, saj je zadnjič izgubil 20. decembra 2006, pri tem pa so igralci kraljevega kluba na zadnjih 12. ligaških tekmah sredi tedna dosegli kar 47 zadetkov, prejeli so jih pa le 9.

STATISTIKA OBEH EKIP V LETOŠNJI SEZONI LA LIGE
DOMAČE TEKME
GOSTUJOČE TEKME
Mesto Št. točk T Z R P T Z R P
Racing Santander 18. 1 1 0 1 0 2 0 0 2
Real Madrid 5. 6 1 1 0 0 2 1 0 1

T – število tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Pepe in Coentrao sta se na zadnji ligaški teki proti Levanteju oba poškodovala, tako da bosta morala izpustiti današnjo tekmo, prav tako pa bosta pri Realu manjkala poškodovana Sahin in Altintop. Na drugi strani Khedira nima pravice nastopa, potem ko je v nedeljo prejel rdeči karton in ima prepoved nastopa na eni tekmi. Kljub temu, da bodo manjkali nekateri pomembni igralci, pa ekipa upa na to, da bo vseeno prikazala dobro predstavo, kot ji je to uspelo v pretekli sezoni, ki je sovpadala z 109-letnico kluba in so jo beli dobili s 3-1, kljub temu, da so manjkali Higuain, Cristiano Ronaldo, Lass in Khedira.

Jose Mourinho je v Santander vzel vse 23 igralcev, poleg tega pa tudi vratarja Castille, Tomasa Mejiasa. Francoski napadalec Karim Benzema upa, da bo tudi letos dosegel dva zadetka proti Racing na El Sardineru, tako mu je to uspelo v prejšnji sezoni.

Racing se trenutno nahaja v coni izpada, potem ko so na prvih treh tekmah sezone osvojili le eno točko, vendar pa so kljub temu še vedno težka ekipa za premagati, kar so med drugim dokazali na Mestalli, kjer so na neki točki tekme celo vodili s 3-1. Trener Cuper je ohranil jedro ekipe iz lanske sezone in jo je okrepila s Tziolisom, Stuanizom ter mladima Bernardom in Acosto.

REAL MADRID vs. RACING SANTANDER
T Z R P DG PG
Racing Santander 43 15 12 16 60 67
Real Madrid 43 16 12 15 67 60

T – število tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

To je prva sezona Hectorja Cuperja v Racingu in njegova tretja trenerska služba v Španiji. Argentinski bo proti Realu pogrešal poškodovanega Arano, Colso, Torrejona, Acosto in Kennedya, vendar pa bo lahko računal na Diopa, ki konec prejšnjega tekma ni smel nastopiti. Nekdanji igralec Real Madrida, Munitis, je ključna oseba v ekipi iz Santanderja in bo tako imel še eno priložnost več igrati proti svoji nekdanji ekipi.

Real Madrid je zmagal na zadnjih štirih ligaških tekmah na El Sardineru in bo danes poskušal nadaljevati ta zmagoviti niz.