X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Racing Santander 0-0 Real Madrid

imageshack.us

Real Madridu ponovno ni uspelo zmagati že na svoji drugi zaporedni ligaški tekmi, potem ko so v Santanderju le remizirali z Racingom. Igralcem Real Madrida ni uspelo doseči zadetka, čeprav so dominirali čez celotno tekmo. Varovanci Joseja Mourinha se morajo sedaj osredotočiti na sobotno tekmo proti Rayo Vallecanu na Santiago Bernebeuu, saj La Liga še zdaleč ni odločena in na razpolago je še veliko točk.

V prvi postavi Real Madrida je bilo moč opaziti nekaj novih obrazov, tako je Jose Mourinho v prvo postavo postavil Varana, ki je dočakal svoj uradni debi v dresu Real Madrida, poleg njega pa so na novo v prvi postavi zaigrali še Lass, Arbeloa in Callejon, medtem ko sta Ramosin Di Maria začela tekmo na klopi. Racing se je osredotočil na branjenje in protinapade, vendar pa so bili v zaključkih akcij vselej premalo odločni. Minute igre so minevale in Real Madrid ni imel večjih težav v svoji obrambi, vendar pa si na drugi strani tudi Real ni pripravil nobene konkretnejše priložnosti za zadetek. Še najlepšo priložnost je tako imel Callejon šele v 45 minuti, ko je po podaji Ronalda streljal z glavo, vendar pa je domači vratar Toño brez težav obranil njegov strel.

Po odmoru je v igro vstopil Di Maria, ki je tako zamenjal Callejona in tako je ekipa kraljevega kluba le nekoliko dvignila nivo svoje igre, čeprav je v 49. minuti Stuani najprej podal do Serrana, ta pa je nevarno streljal, a se je izkazal Iker Casillas. Real Madrid je odgovoril tako, da je v ohranil posest žoge večino časa in v 55. minuti je Di Maria sprožil s 25. metrov, vendar pa je vratar Toño žogo odbil preko svojih vrat. V 67. minuti je v igro namesto Ozila vstopil Higuain, vendar pa gostje iz Madrida še vedno niso mogli doseči zadetka. 15 minut pred koncem tekme se je Jose Mourinho odločil še nekoliko osvežiti napad in zato je namesto Benzemja v igro poslal Kakaja.

V 83. minuti je Marcelo skoraj dosegel zadetek, vendar pa je njegov strel le za malo zletel mimo desne vratnice vratarja Toña. V zadnjih 10. minutah tekme je Real prestavil še v prestavo višje, tako da se Racing ni niti več prišel blizu Casillasa, saj so se prav vsi igralci posvetili obrambi, medtem ko se je Real posvetil napadom, čeprav so bili vsi ti, kot se je na koncu izkazalo, jalovi.

V 89. minuti je prišlo do še ene sporne situacije na tekmi, potem ko je Ronaldo streljal iz prostega strela, žoga pa je pri tem zadela znotraj kazenskega prostora Cisma v roko, vendar pa je sodnikova piščalka ostala nema. Realu pa kljub 5-minutnem dodatku, ni uspelo zatresti mreže domačinov.

Stadion: El Sandinero (Santander)
Sodnik: Fernández Borbalán
Racing Santander 0-0 Real Madrid

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us