X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je po zmagi svoje ekipe na Santiago Bernabeuu s 6-2 proti Rayo Vallecanu, spregovoril za medije na novinarski konferenci.

Kadar si v seriji slabih rezultatov, potrebuješ dober uvod v tekmo, hiter zadetek in potem lahko sproščeno nadaljuješ. Stvari postanejo še težje, ko izgubljaš z 1-0 na samem začetku tekme, ampak pravi karakter igralcev se pokaže v težkih situacijah in ekipa se je dobro odzvala. V prvih 20. do 25. minutah nam ni bilo lahko, toda nato smo začeli igrati bolje, odreagirali smo na pravi način in uspeli rezultat do odmora obrniti v našo korist.”

“Zadeli smo na začetku drugega polčasa in tako so bili pogoji za nas veliko boljši, da smo lahko bili mirnejši in igrali boljše. Nato smo prejeli zadetek iz prekinitve, ko smo vodili s 3-1, ki me je zelo zmotil. Prekinitve so osnove nogometa in pri njih se ne sme grešiti, medtem ko smo dali s tem priložnost Rayu, da se je vrnil v igro. Tudi po drugem prejetem zadetku smo zelo dobro igrali, kljub temu da smo imeli igralca manj na igrišču. Zasluženo smo zmagali zelo dobro ekipo, ki je pokazala, zakaj je bila lanskoletni prvak v drugi španski ligi in zakaj je za njimi v letošnji sezoni dober niz tekem, kljub vsem težavam s katerimi se ukvarjajo. To je bila pomembna zmaga za nas.”

“Težko je menjati taktiko sredi tekme, še težje pa je za trenerja, ko moral zamenjati igralca po 25. minutah igre, vendar pa je ekipa to potrebovala. Lassana razume, da je ekipa bolj pomembna in da so ekipni cilji bistvenega pomena. Potrebovali smo še enega organizatorja igre.”

“Kaka in Özil sta igrala zelo dobro, a sta bila preveč blizu gola. Na ta način nismo imeli prave številka ’10’ na igrišču, vendar pa smo imeli kar tri odlične organizatorje igre na igrišču. Začeli smo si bolj prizadevati za boljšo igro. Žal mi je, da sem moral Kakaja poklicati iz igre zaradi igralca manj na igrišču, saj je odlično igral.”

“Od Kakaja in Özila še vedno zahtevam psihofizično pripravljenost in da igrata bolj v sredini igrišča kot pa v napadu. Takšne igre ni lahko igrati vseh 90 minut, ampak ko sta skupaj na zelenici, morata pomagati Xabiju Alonsu, ki ne more sam igrati pred našo obrambno vrsto. Morata se vračati in mu pomagati in pri tem sta se oba dobro odzvala. Razigravala sta svoje soigralce in preprečevala napade Raya. Dobro sta igrala. Bila je tvegana situacija, vendar pa je sprememba pozitivno vplivala na ekipo.”