X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 6-2 Rayo Vallecano

imageshack.us

Real Madrid je izšel iz manjše krize, ki je sledila po porazu v Levanteju in remiju v Santanderju. Čeprav so beli že v 14. sekundi prvega polčasa prejeli zadetek na tekmi proti Rayo Vallecanu in so nato od 57. minute naprej igrali tudi z igralcem manj, so igralci kraljevega kluba napravili preobrat ter si priigrali impresivno zmago zahvaljujoč odličnemu nastopu Özila in Cristiana Ronalda.

Pričakovanja so bila velika na Santiago Bernabeu, potem ko ekipi ni uspelo zmagati na dveh zadnjih gostovanjih La Lige. Tudi tokrat se tekma ni začela po notah Real Madrida, saj so gostje iz predmestja Madrida vodili po 12. sekundah igre, potem ko je od daleč streljal Tamudo, po slabem posredovanju Casillasa pa je zadel Michu. Real je nato potreboval kar dolgo časa, da se je vrnil v igro, potem ko se je Jose Mourinho že v 26. minuti odločil iz igre potegniti Lassa, namesto njega pa na igrišče poslati Özila. Nemec je okrepil igro Real Madrida, ki je vse bolj vršil pritisk gostujoče igralce s tem, da so imeli večino časa žogo v svoji posesti. Beli so tako konstantno vršili pritisk na vrata Raya in naposled jim je le uspelo iz protinapada doseči izenačujoči zadetek. V 38. minuti je tako lepo podajo Kakaja izkoristil Cristiano Ronaldo, ki je z levico žogo poslal v mrežo med nogama gostujočega vratarja Gutierreza.

Madridiste so videle, da je tekma znova odprta in zato so si želeli še en zadetek pred polčasom. Gostje so si na drugi strani želeli, da bi sodnik čim prej odpiskal konec prvega polčasa, vendar pa so pri tem bili nekoliko nespametni, ko so v 44. minuti naredili prekršek nad Kakajem blizu svojega kazenskega prostora. Tokrat je prosti strel izvajal Xabi Alonso, ki je podal v gostujoči kazenski prostor kjer je bil najvišji Sergio Ramos, ki je z glavo podal pred gol, žogo pa je v mrežo poslal Gonzalo Higuain. Argentinec je tako postavil tudi rezultat polčasa (2-1).

Drugi polčas je Real Madrid začel še v višji prestavi, kot je končal prvega, saj so si beli želeli čim prej odločiti vse dvome o zmagovalcu. Po petih minutah igre v drugem polčasu je Kaka bil po vstopu v gostujoči kazenski prostor nepravilno zaustavljen s strani branilca Movilla in sodniku ni ostalo drugega, kot da pokaže na belo točko. Cristiano Ronaldo je prevzel odgovornost nase in tudi dosegel tretji zadetek Reala na tekmi (51. minuta). A mestni tekmec se ni predal in praktično že v naslednjem napadu znižal zaostanek, potem ko je po kotu znova zadel Michu (55. minuta). Minuto kasneje je Di Maria zaradi neumnega igranja z roko prejel drugi rumeni karton in je zato moral predčasno zapustiti zelenico.

Real Madrid se tako znova soočil z neugodnim položajem, vendar pa je nato odigral po svojih najboljših močeh, čeprav je imel na igrišču le deset igralcev. Mourinho je takoj reagiral in v igro poslal Khediro in Benzemaja, namesto Kakaja in Higuaina. V 67. minuti je Özil podal iz kota, svoj prvi zadetek v dresu Real Madrida pa je s peto dosegel mladi Raphaël Varane. Rayo je poizkušal ponovno zadeti, vendar pa se je po še eni lepi podaji Özila med strelce vpisal tudi Karim Benzema, ki je zadel iz roba kazenskega prostora.

Kljub temu, da ni bilo več dvomov o zmagovalcu, pa si je Real Madrid še naprej želel zadetkov. Ronaldo se je sam znašel pred vratarjem Gutierrezom, ta pa je nad njim storil prekršek, tako da je Ronaldo imel še eno priložnost za zadetek iz enajstih metrov, ki jo je tudi uspešno izkoristil ter dosegel že svoj drugi hat-trick sezone. “CR7” je tako dosegel že 7 zadetkov v letošnji La Ligi in je tako na dobri poti, da ponovi lanskoletne dosežke najboljšega strelca La Lige.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Paradas Romero
Real Madrid 6-2 Rayo Vallecano
Ronaldo 38., 51., 84./oba 11-m, Higuain 45., Varane 67., Benzema 73.; Michu 1., 55.
RK: Di Maria 56.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us