X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Govor Florentina Pereza na generalni skupščini kluba

Predsednik Real Madrida Florentino Perez je imel uvodni govor na generalni skupščini kluba.

Prva nogometna ekipa & Jose Mourinho
“Verjamemo v to ekipo in v najboljšega trenerja na svetu: Joseja Mourinha. On ponazarja, kaj pomeni biti trener Real Madrida in ima visok nivo empatij in kompromisov s klubom. Njegovo Madridismo je nesporen. Želimo si, da bi se naše sanje o desetem naslovu Lige prvakov kmalu uresničile.”

“Moramo se spomniti, da ekipa preden se je začela to novo obdobje, torej pred dvema letoma, sploh ni bila med nosilci v Ligi prvakov. V lanski sezoni smo se uvrstili v polfinale, kar je nekaj kar se ni zgodilo že vse od sezone 2002/03. V skupinskem delu smo osvojili največ točk med vsemi udeleženimi ekipami in pri tem dosegli tudi največ zadetkov ter jih prejeli najmanj.”

“Izkušnje iz lanske sezone so nam pokazale, da smo potrebovali novo in sodobno organizacijsko strukturo v klubu, ki bi dala našemu trenerju avtonomijo in da se izognemo disfunkcije zaradi obstoja pisarne športnega generalnega direktorja.”

Nove okrepitve
“Povečali smo talent ekipi, prav tako pa smo jo pomladili ter izboljšali. Upam, da bomo kmalu uživali v talentu Sahina, ki je bil v lanski sezoni najboljši igralec Bundeslige in Altintopa, ki je prav tako prišel iz iste lige. Callejon je eden najhitrejših igralcev La Lige in še mlad igralec z obetavno sedanjostjo in prihodnostjo. Coentrao je odličen dodatek ekipi.”

Vrhunskost
“Naše bistvo nas dela še boljše. Imamo najboljše igralce na svetu, ki so okrepljeni s mladimi igralci iz akademije. Smo na pravi poti, jadramo po pravi poti, potem ko smo postavili prave temelje za to. Iskanje zmag je del identitete te ekipe in želimo, da se nam bodo kmalu uresničila sanje po osvojitvi desetega naslova Lige prvakov.”

Copa del Rey
“V zadnjih letih smo imeli enega najlepših trenutkov v Valenciji. To je bil eden izmed najbolj razburljivih finalov v zgodovini tekmovanja in več kot 20.000 naših navijačev je bilo na stadionu. Madridiste so bile zelo navdušene nad osvojitvijo naslova in ekipa osvojila lovoriko na istem stadionu, kjer jo je zadnje osvojila pred 18. leti.”

Košarkarske okrepitve
“Okrepili smo se s Carrollom, Pociusom in Rudyem Fernandezom. Slednji je nedavno tega osvojil evropski naslov s Španijo. Vsi ti bodo trenirali pod vodstvom Pabla Lasa, ki je človek v klubu, ki je igral za ekipo in ve katere so naše vrednote.”

“Ekipa se je uvrstila na zaključni turnir (Final Four, op.p.) Evrolige in je bila nosilec v skupinskem deli, kar se je zgodilo prvič od ustanovitve Evrolige 2000/01, vendar pa si prizadevamo poseči še višje.”

“Ekipa se bo v tej sezoni vrnila v dvorano Palacio de los Deportes, ki je kraj, ki nam pripelje nazaj lepe spomine na vse Madridiste zaradi uspehov ekipe v tej dvorani med leti 1986 in 1998. Vedeli smo, da si naši navijači želijo vrniti tam in mi verjamemo, da nam bo to pomagalo še okrepiti ekipo.”

Mesto Real Madrid (Valdabebas)
“Še naprej bomo izboljševali obstoječe objekte na Valdabebasu. Namestili smo recikliran vodovodni sistem, uredili boljši dostop do športnih igrišč in preoblikovali naš zdravniški center.”

“Gradnje so se trenutno končale, kar zadeva prostorov za prvo ekipo in glede stanovanj za akademijo, ki se bo nahajal v bližini trening igrišč.”

“Še naprej delamo tudi na izgradnji tematskega parka na 120. hektarjih na Valdebebasu. Želimo, da bo to kraj, kjer bodo lahko člani kluba in navijači uživali pri učenju o naši 109-letni zgodovini.”

Realmadrid.com
“Naša spletna stran je podvojila število zadetkov. Naš rekord je bil postavljen v aprilu, ko smo imeli kar 15.016.714 obiskov. V sezoni 2010/11 je imela spletna stran 93.903.631 zadetkov.”

Socialna omrežja
“Real Madrid je najbolj priljubljen športni klub na svetovnih socialnih omrežjih po podatkih spletne strani FameCount.com. Imamo blizu 20 milijonov oboževalcev na Facebooku, več kot 2 milijona privržencev na Twitterju in 37,5 milijona ogledov na Youtubu. Vse to daje Real Madridu 53,76% priljubljenost in je tudi največji rastoči športni klub na Facebooku.”

Fundacija Real Madrid
“Naše društvene in športne akademije nadaljujeta z dokazovanjem, da sta nogomet in košarka odlična pripomočka za uvajanje pozitivnih vrednot.”

Tradicionale vrednote
“Moramo se paziti tistih, ki ogrožajo razmere, ki smo jih podedovali od prejšnjih generacij in to so solidarnost, spoštovanje fair playa, boj proti rasizmu … Vsi se zavedamo našega Madridisma in pomembno je, da se tudi borimo za to.”

Preobrazba stadiona Santiago Bernabeu
“Stadion mora biti predmet stalnega razvoja in mora postati simbol umetnosti in odličnosti. Želim ga preoblikovati, tako da bo bil vodilen primer za modernost, za šport, za Madridismo in za samo mesto Madrid. Želimo, da je to zgradba katere edinstvenost, kakovost in lepota presega naše meje.”

“Stadionu želimo zagotoviti novo fasado, ki bo služila kot strehe vsem sedežem na stadionu, tako da naši navijači ne bodo trpeli zaradi slabih vremenskih razmer, medtem ko bodo spremljali tekmo.”

“Premaknili bomo nakupovalni center Esquina del Bernabeu v Paseo de la Castellana, kjer se bo naša fasada razširila za 24 metrov. Povečali in izboljšali bomo tudi naš muzej in Tour Stadium (program ogleda stadiona, op.p.), ki ima trenutno 750.000 obiskov na leto, zaradi česar je stadion velika turistična destinacija v centru mesta.”

“Uporabili bomo napredne tehnologijo in obnovljive vire energije. Zgrajeno bo tudi podzemno parkirišče za 1000 vozil, vendar pa bomo prav tako ohranili 500 parkirnih mest na vogalu ulice Concha Espina in Padre Damian.”

“Če povzame, to je edinstvena in izjemna priložnost. Stadion naših sanj mora postati najboljši stadion na svetu in mora imeti univerzalen poziv za vse nogometne navdušence.”