X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

intervju: Arbeloa

Poleg Aitorja Karanke je dan pred tekmo proti Ajaxu iz Amsterdama na novinarski konferenci z novinarji spregovoril tudi Alvaro Arbeloa.

“Zagotovo mediji in navijači razmišljajo o desetem naslovu Lige prvakov, kot o tem sanjamo tudi mi, vendar pa vemo, da moramo lepo korak za korakom, saj je pot vrh zelo zapletena. Najprej moraš doseči manjše cilje, da lahko na koncu dosežeš še največji cilj. Obsedenost ni nikoli dobra pri vsem tem. Če želimo osvojiti deseti naslov Lige prvakov, potem bi bila jutrišnja zmaga prvi korak do izpolnitve tega.”

“Izgubili so nekaj pomembni igralcev, vendar pa bo kljub temu zapletena tekma. Skupaj delajo že eno leto in imajo zelo hitre igralce. Izgubili so nekaj pomembnih igralcev, vendar pa sedaj zmagujejo kot ekipa. Pripeljali so dva ali tri zelo kvalitetne igralce.”

“Za zmago v maju moramo biti še zelo potrpežljivi, saj smo šele v septembru in ne smemo razmišljati o nečem, kar se lahko zgodi čez osem mesecev. Postopoma moraš jemati tekmo za tekmo, z jutrišnjo zmago bi imeli že šest točk, s čimer bi bili bližje cilju, ki je biti prvi v skupinskem delu tekmovanja.”

“Sezona je zelo dolga, zato bo še veliko tekem in s tem priložnost za vsakega igralca. Vedno sem bil potrpežljiva oseba, ki trdo dela in tako bom delal še naprej. Prepričan sem, da bom dobil svoje priložnosti. V lanskem letu sem prav tako čakal na svojo priložnost in jo na koncu tudi dobil in zato imam upanje, da bo tako tudi letos.”

“Od znotraj smo vedno vedeli glede enotnosti med igralci, trenerji in klubov, in nič se ni spremenilo. Zanikal smo že sporov in slabo atmosfero znotraj ekipe in sedaj bom sam to še vse enkrat zanikal. Enotnost med nami in med klubom je popolna in prepričan sem, da bo tako še naprej. To je ekipa, ki je preživel več let skupaj in zato je vez med nama zelo močna.”