X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

Real Madrid bo jutri na domačem Santiago Bernabeuu odigral svojo drugo tekmo letošnje sezone v skupinskem delu Lige prvakov, tokrat bo nasprotnik belih amsterdamski Ajax (20:45). V ta namen je dan pred tekmo pred novinarje na novinarski konferenci stopil Aitor Karanka, ki bo tudi tokrat vodil ekipo kraljevega kluba, saj Jose Mourinho še vedno nima pravice vodenja svoje ekipe.

“Ajax je boljši kot lansko leto. Ima praktično enako jedro ekipe in tako delajo skupaj že eno leto, tako da imajo več izkušenj. Pričakujemo tekmo, ki bo precej zapletena.”

“Vsaka tekma je drugačna in so igralci, ki so bili pomembni že v lanski sezoni in bodo pomembni tudi v letošnjem letu. Vsak igralec gre vedno skozi dobre čase in tudi čez nekaj ne tako dobre čase. Özil je proti Rayu pokazal iz kakšnega testa je. Sami počasi okreva po poškodbi in bo v nadaljevanju zagotovo eden od pomembnih igralcev. Kar se tiče glede Altintop je morda še prezgodaj, da bi zaigral, vendar pa bomo šele jutri videli kdo bo zaigral in kdo ne. Altintop zelo trdo delal in zaenkrat mora biti z ekipo, da osvoji dinamiko ekipe, kar bo tudi zelo dobro za njega.”

“Na sobotni tekmi na Santiago Bernabeuu se je ekipa morala spopasti s psihološko oviro. Po tednu dni, ki ni bil dober za ekipo, je ekipa po vsega 20. sekundah prejela še zadetek in tako na samem začetku zaostajala z 0-1. V takšnih primerih igralci nimajo več povsem zaupanja vase in jasno je, da ima vseh 23 igralcev Real Madrid zelo dobre kvalitete. Ekipa je v nadaljevanju premagala to psihološko oviro in prepričljivo zmagala, kar je v tem trenutku najbolj pomembno.”

“Za nami ni bil najboljši teden in predsednik je bil prvi, ki je pristopil do trenerja, trenerskega osebja in igralcev, da bi nam izrazil podporo, poleg tega pa tudi vemo, da imamo brezpogojna podpora navijačev na Santiago Bernabeuu. Vsi delo v isti smeri in to je zelo pomembno. Vsi v klubu smo enotni. Ampak nismo združeni šele od včeraj naprej, saj je minilo že kar nekaj časa odkar smo vsi začeli delati v isti smeri. Vedno smo povedali, da bomo trdo delati za dosego naših ciljev in da bolj kot bomo bili enotni, lažje nam bo pri tem.”