X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Ajax

Na Santiago Bernabeu se danes s tekmo skupinskega dela med Real Madridom in Ajaxom vrača Liga prvakov (tekma je na sporedu ob 20:45). Carvalho in Altintop sta okrevala po poškodbi in sta tako tudi že na seznamu vpoklicanih igralcev Joseja Mourinha.

Beli bodo nocoj skušali nadaljevati strelski niz, ki so ga pokazali za vikend na tekmi proti Rayo Vallecanu. Odlična forma Cristiana Ronalda, Kakaja in Benzemaja bodo zagotovo bile ključ do uspeha proti Ajaxu, ki vsekakor potrebuje točke, da bi se izognil težavam v skupinskem delu najelitnejšega nogometnega tekmovanja v Evropi.

Varovanci Joseja Mourinha so v lanski sezone štirikratne evropske prvake premagali s skupnim rezultatom 6-0 na dveh tekmah, potem ko je Real v prvem krogu skupinskega dela z 2-0 premagal ekipo iz Amsterdama, na Nizozemskem pa je bilo nato kar 4-0 za kraljevo bele. Mourinho proti Ajaxu ne bo mogel računati na Marcela, ki ima prepoved nastopa, medtem ko bodo Pepe, Coentrao in Sahin manjkali zaradi poškodb. Kljub temu se v ekipo po poškodbi vrača Ricardo Carvalho ter Hamit Altintop, ki je prvič na seznamu vpoklicanih igralcev za tekmo Lige prvakov v dresu Real Madrida.

STATISTIKA REAL MADRIDA IN AJAXA V LIGI PRVAKOV 2011/12
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto Št. točk T Z R P T Z R P
Real Madrid 1 3 0 0 0 0 1 1 0 0
Ajax 2 1 1 0 1 0 0 0 0 0

T – število tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Ajax je trenutno na drugem mesto v skupini D letošnje lige prvakov, potem ko je v prvem krogu remiziral 1-1 proti Olympique Lyonu v Amsterdamu. Varovanci De Boerja so poleg tega tudi trenutno na tretjem mestu v nizozemskega prvenstvu.

Kljub odhodu vratarja Stekelenburga in napadalca Luisa Suareza, se je ekipa okrepila s centralnima vezistoma Aissatom in Janssenom ter napadalcem Sigthorssonom. Njihovi talenti se je tako pridružil talentu, ki ga imajo Boerrigter, Sulejmani in še posebej Eriksen, zaradi česar je Ajax zelo nevaren preko hitrih napadov. Na tekmi proti Real Madridu bo po vsej verjetnosti poškodovanega Boilesena na levem krilu nadomesti Anita.