X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Ajax Amsterdam

imageshack.us

Real Madrid je premagal Ajax s 3-0 na svoji prvi tekmi Lige prvakov na Santaigo Bernabeuu v tej sezoni. Z zmago so beli še naprej ostali na prvem mestu skupine D, potem ko so na prvih dveh tekmah zabeležili dve zmagi. Še enkrat več je odlično predstavo prikazal Kaka, ki je med drugim dosegel drugi zadetek belega baleta, prav tako pa je nesebično asistiral za tretji zadetek na tekmi, ki ga je dosegel Benzema. Poleg Kakaja in Benzemaja se je med strelce vpisal tudi Cristiano Ronaldo.

Özil in Kaka sta začela skupaj v prvi postavi Real Madrida, kjer je začel tudi Arbeloa, ki je nadomestil Marcela, saj Brazilec ni imel pravice nastopa, v obrambi pa je v prvi postavi znova zaigral tudi mladi Varane namesto poškodovanega Pepeja. Boerrigter je s poskusom z roba kazenskega prostora prisilil Casillasa, da je že po 45. sekundah igre pokazal vso svoje znanje. Nizozemci so sicer začeli zelo dobro in si še preko Eriksena in Siema de Jonga v prvih 15. minutah priigrali še dve lepi priložnosti za vodstvo, vendar pa se je nato odzval tudi beli balet, potem ko je bil v 16. minuti Benzema blizu prvega zadetka na tekmi po podaji Khedire, vendar pa je njegov strel zgrešil cilj. V 25. minuti pa smo bili priča najbolj impresivni akciji večera, potem ko je Ramos na svoji polovici najprej ukradel žogo in jo podal do Özila, sledila je hiter protinapad, v katerem je so poleg Nemca sodelovali še Ronaldo, Kaka in Benzema, ki je v zaključku akcije lepo podal Cristianu Ronaldu, ta pa je neubranljivo zatresel mrežo gostov iz Amsterdama.

Ajax se po fantastični akciji belih ni več pobral in je tako le komaj kaj zapustili svojo polovico igrišča. Varovanci Franka De Boerja so tako v nadaljevanju le komaj kaj vršili pritiska na bele, kar se je izkazalo za usodno napako. Real je tako v 41. minuti še povišal prednost, potem ko je Alonso najprej z dolgo natančno podajo na levem krilu zaposlil Ronalda, ta pa je podal do Kakaja, ki je z natančnim strelom po tleh z roba kazenskega prostora povišal na 2:0, kar je bil tudi rezultat polčasa.

Real je začel drugi polčas na način, kot je končal prvega, z zadetkom. V 49. minuti je Alonso z še eno dolgo podajo na boku našel Arbeloo, ki je najprej počakal trenutek nato pa podal do Kakaja v kazenski prostor, ki se je tako sam znašel pred gostujočim vratarjem, vendar pa je nesebično podal do Benzemaja, ki mu tako ni bilo težko doseči še tretji zadetek kraljevega kluba. Predstava Kakaja je bila zares spektakularna, kar so v 74. minuti s stoječimi ovaciji na ob menjavi Brazilca z Di Mario, pokazali tudi navijači na Santiago Bernabeuu.

Benzema je moral zapustiti igrišče ob istem času zaradi poškodbe, tako da je namesto njega v igro stopil Higuain. Ajax skoraj ni imel priložnosti ogroziti vrat Casillasa, vendar pa je kljub temu občasno le ogrozil vrata kapetana Reala, a še takrat je bil Casillas vedno na mestu. Tako je po eni od prekinitev in strelu Vertonghena z glavo Casillas še enkrat več dokazal, zakaj se ga smatra za najboljšega vratarja na svetu.

V zadnjih minutah tekme je na igrišče stopil tudi Hamit Altintop, s čimer je Turek po poškodbi hrbta le debitiral v dresu Real Madrida in tako se je končal še ena popolna in čarobna noč na Bernabeuu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mark Clattenburg (ANG)
Real Madrid 3-0 Ajax Amsterdam
Ronaldo 25., Kaka 41., Benzema 49.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us