X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odličen začetek sezone Kakaja

Kaka v lanski sezoni ni igral skoraj polnih pet mesecev zaradi poškodbe kolena, vendar pa je vse to sedaj že preteklost za vezista. Za Brazilcem je odličen začetek sezone 2011/12, potem ko je na vsega šestih tekmah dokazal, da je trenutno eden ključnih igralcev v ekipi Joseja Mourinha.

Tekmi drugega kroga skupinskega dela letošnje Lige prvakov proti Ajaxu je potrdila, da je za Kakajem odličen niz tekem. Navijači na Santiago Bernabeuu so lahko znova videli kako brazilski virtuoz uživa v igranju nogometa. Kaka je tako na tekmi proti Ajaxu najprej dosegel drugi zadetek za kraljevi klub, nato pa je še aisitiral Benzemaju za tretji zadetek Real Madrida. Poleg tega pa je na omenjeni tekmi Lige prvakov prikazal še kar nekaj impresivnih potez v napadu, ki jih lahko naredi le malo igralcev. “Dokazuje, da je kakovosten igralec,” je dejal po tekmi pomočnik trenerja Aitor Karanka. Sergio Ramos je dodal, da ekipa želi, da ljudje Kakaju končno “priznajo trdo delo, ki ga je vložil,” medtem ko je Casillas poudaril, kako pomembno je za njega, “da je v dobri formi, saj bo ekipa imel s tem veliko koristi od njega.”

Brazilec je srečen v Real Madridu. V letošnji sezoni je tako igral na prav vseh petih dosedanjih ligaških tekmah, na zadnjih dveh pa je tudi začel v prvi postavi. Njegove številke in statistika so dokaz njegovega povečanja vpliva na igro ekipe. Na prvi tekmi letošnje La Lige je proti Zaragozi dosegel peti zadetek ekipe, nato pa je še asistiral Higuainu z briljantno podajo s peto za četrti zadetek na tekmi proti Getafam. Napadalni vezist je na tekmi proti Rayo Vallevcanu prav tako izsilil enajstmetrovko, iz katere je Cristiano Ronaldo dosegel tretji zadetek Reala na tekmi. Tudi njegov debi v letošnji sezoni Lige prvakov je bil naravnost spektakularen (prvo tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Dinamu Zagreb je izpustil zaradi lažje poškodbe, op.p.).

To začetek sezone je podoben tistemu, ki ga je imel v svojem prvem letu kot Madridista. Kaka je v sezoni 2009/10 odigral 25 ligaške tekme, pri čemer jih je 21 začel v prvi postavi, pri tem pa je dosegel tudi osem zadetkov (dva na prvih petih tekmah) ter še sedem podaj, katerih rezultat je bil zadetek. Bil je tretji najboljši strelec ekipe za Higuainom in Cristianom Ronaldom. En zadetek je dosegel tudi na eni od sedmih tekmah Lige prvakov na katerih je vse začel v prvi postavi. Prav tako pa je v najelitnejšem evropskem tekmovanju prispeval še dve asistenci. Po samo šestih tekmah v tej sezoni, je vezist na dobri poti, da izboljša svojo statistiko v eni od sezoni v Real Madridu.

Kaka si zasluži še več zaslug, če pri vsem tem upoštevamo, da v lanski sezoni manjkal skoraj pet mesecev, potem ko si je poškodoval levo koleno. Njegova moč volje in predvsem, njegova želja po uspehu sta bili ključni za njegovo okrevanje. “Počutim se odlično,” je dejal v torek zvečer, “Prepričan sem, da bom še napredoval.”