X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Po oceni L’Equipe najboljša ekipa v zgodovini Evropskega pokala

Priznan francoski športni časnik L’Equipe, ki je odigral ključno vlogo pri ustanavljanju Evropskega pokala (predhodnica današnje Lige prvakov), je pred kratkim ustvaril sistem, s katerim so določili najboljšo ekipo v 56. letni zgodovini tekmovanja. Glede na ta sistem je Real Madrid prejel največ točk in tako prepričljivo vodi pred AC Milanom in Bayernom iz Munchena.

Osvojitev lovorike je ovrednotena s 30. točkami, za uvrstitev v finale je vsaka ekipa prejela 15 točk, za vsako igranje v polfinalu pa so ekipe prejele po 10 točk. Glede na to točkovanje, je Real Madrid na vrhu lestvice klubov, pri čemer gre največ zaslug prav devetim osvojenim lovorikam Evropskega pokala oz. Lige prvakov. Poleg tega so pri francoskem častniku naredili tudi lestvico po državah, pri čemer je najboljša Španija.

Dva bivša igralca Real Madrida sta uvrščena v idealno enajsterico vseh časov in sicer sta to Alfredo di Stefano (pet naslovov Evropskega pokala, vse z Real Madridom) in Clarence Seedorf  (štiri naslovi Lige prvakov, eden z Real Madridom).

NAJBOLJŠI KLUBI V ZGODOVINI EVROPSKEGA POKALA OZ. LIGE PRVAKOV
Mesto Ekipa Št. točk
1 Real Madrid 483
2 AC Milan 330
3 Bayern Munchen 288
4 Barcelona 250
5 Liverpool 237
6 Man. United 229
7 Ajax 220
8 Benfica 217
9 Juventus 215
10 Inter Milan 184