X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Espanyol-Real Madrid

Real Madrid je pripravljen na dvoboj proti na stadionu Cornella-El Prat proti Espanyolu (22:00). Beli bodo poskušali doseči še svojo tretjo zmago v enem tednu in ob enem tudi četrto v letošnji sezoni La Lige.

Real Madrid je premagal Espanyol na zadnjih petih srečanjih, pri čemer so igralci kraljevega kluba zabili 12 zadetkov in pri tem ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Z zmago bi Madridiste dosegle svojevrsten rekord, saj bi s tem v La Ligi že na 2000. tekmi zapustile igrišče neporažene (zaenkrat je Real Madrid zabeležil 1477 zmag in 522 remijev), kar je največ med vsemi ekipami v španskem prvenstvu.

STATISTIKA PREJŠNJIH TEKEM MED ESPANYOLOM IN REAL MADRIDOM
T Z R P DG PG
Espanyol 77 30 18 29 120 116
Real Madrid 77 29 18 30 116 120

T – št. tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Jose Mourinho je s seboj v Barcelono vzel 19 igralcev, vključno z Hamitom Altintopom, ki bi morda lahko celo zaigral na svoji prvi tekmi La Lige, potem ko je sredi tedna proti Ajaxu že debitiral v dresu Real Madrida v Ligi prvakov. Karim Benzema in Ricardo Carvalho boste manjkala na tekmi zaradi poškodb, podobno pa že prej poškodovani Pepe, Coentrao in Sahin. Na drugi strani sta med vpoklicanimi mlada Joselu in Pacheco.

S sedmimi zadetki v La Ligi in še enim v Ligi prvakov je Cristiano Ronaldo najboljše sredstvo v napadu kraljevega kluba.Portugalski napadalec dosega zadetke, poleg tega pa tudi pomaga ekipi s podajami in asistencami. V zadnjem času je eden ključnih igralcev tudi Kaka, ki igra v fantastični formi. Brazilec je začel v prvi postavi že na zadnjih dveh tekmah Reala, na katerih je dokazal, da je v odlični obliki. Do sedaj je v tej sezoni dosegel dva zadetka, temu dodal še dve asistenci in eno izsiljeno enajstmetrovko.

Espanyol je v prejšnjem tednu izgubil na gostovanju proti Levanteju in je tako trenutno na desetem mestu La Lige s šestimi osvojenimi točkami. Na svojih prvih petih tekmah sezone so tako premagali Getafe in Athletic Bilbao.

STATISTIKA OBEH EKIP V LETOŠNJI SEZONI LA LIGE
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto Št. točk T Z R P T Z R P
Espanyol 10 6 2 2 0 0 3 0 0 3
Real Madrid 5 10 2 2 0 0 3 1 1 1

T – št. tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Pandiani, Weiss, Romaric, Didac in Albin so vsi v letošnjem poletnem prestopnem roku okrepili vrste Espanyola, da bi zapolnili praznino, ki so jo pustili Callejon, Osvaldo, Luis Garcia in Chica. Sergio Garcia je njihov glavni mož v napadu in tako bo verjetno tudi na današnji tekmi, medtem ko Pandiani in Amat nimata pravice nastopa na tekmi.