X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho prejel nagrado Miguel Muñoz

Jose Mourinho je včeraj prejel nagrado Miguel Muñoz iz rok častnega predsednika Real Madrida, Alfreda di Stefana. Omenjeno nagrado podeljuje ugledni španski športni časnik Marca najboljšemu trener v vsaki španski ligi. Mourinho je prva Madridista, ki je prejela omenjeno nagrado (nagrada je bila ustanovljena v sezoni 2005/06), potem ko je med drugim prehitel tudi Guardiolo in Garrida.

Jose Mourinho je potreboval le eno sezono, da je postal prvi izmed trenerjev Real Madrida, ki je prejel to nagrado, ki nosi ime po enem izmed najuspešnejših trenerjev v zgodovini prve španske lige, potem ko je Miguel Muñoz z Real Madridom osvojil kar devet ligaških naslovov. Mourinho je v tesnem tekmovanju za šest točk prehitel Guardiolo.

NAGRADA MIGUEL MUÑOZ 2010/11
Trener Ekipa Št. točk
Mourinho Real Madrid 72
Guardiola Barcelona 66
Garrido Villarreal 63

Ob prejemu nagrade Miguel Muñoz je Mourinho dejal “zelo sem ponosen, da sem osvojil to nagrado, ki nosi to veliko ime. Ekipni rezultati so najbolj pomembni in ta nagrada pripada vsem tistim, ki delajo z nami. Lanska sezona je bila zabavna in zelo razburljiva. V finalu proti Barceloni smo osvojili zelo pomembno lovoriko. V La Ligi smo bili drugo uvrščena ekipa z veliko osvojenimi točkami, saj smo jih osvojili več kot 90. Imeli smo tudi dobro sezono v Ligi prvakov in v skupinskem delu smo osvojili največ točk med vsemi ekipami.”

“Upam, da bo ta sezona veliko bolj sproščena kar zadeva sodnikov. V letošnji sezoni še nisem sedel na klopi v Ligi prvakov in morda bo bolje za mene, da se držim stran, saj smo zmagali vse naše tekme. Sodniki so do sedaj opravili dobro delo, zaradi česar je lažje za vse nas ostale. Mateu Lahoz omogoča ekipam, da igrajo svojo igro.”

“Teh 15. naslednjih dni, ko so na sporedu reprezentančne tekme, bo zelo pomembnih za Sahina.”

Tudi trenerski kolegi so ob tem govorili pohvalne besede na račun Mourinha. Trener Rayo Vallecana Jose Ramon Sandoval, ki je prejel enako nagrado v drugi kategoriji druge španske lige, je dejal, da “imam odlično komunikacijo z njim. On je gentleman in si zasluži to nagrado.” Veterani Zoco in Gento sta k temu dodala: “On je v Real Madridu, ker preprosto najboljši v svojem poklicu. Rezultati pri tem govorijo sami zase.”