X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najuspešnejši napadalni par v La Ligi

Real Madrid ima najboljši strelski začetek La Lige v zadnjih 24. letih, kar gre delna zahvala tudi zaradi prizadevanj Cristiana Ronalda in Gonzala Higuaina, ki sta skupaj dosegla kar 12 zadetkov, zaradi česar sestavljata najbolj smrtonosen napadalni par v španskem prvenstvu.

Cristiano Ronaldo je začel novo sezono na način kot je končal lansko sezono: z zadetki. Portugalski napadalec, ki je v začetku tedna prejel nagrado za najboljšega strelca La Lige v pretekli sezoni, je na šestih ligaških tekmah letošnje sezone dosegel sedem zadetkov (tri proti Zaragozi, tri proti Rayo Vallecanu in enega proti Getafam), poleg tega pa je prispeval še tri asistence (eno za zadetek Benzemaja proti Getafam in še po eno Higuainu in Callejonu na tekmi proti Espanyolu). Portugalski napadalec je poleg tega tudi dosegel zadetek proti Ajaxu v Ligi prvakov in proti Barceloni v španskem superpokalu.

Gonzalo Higuain je popolnoma okreval po operaciji hrbtenice, ki jo je imel v lanski sezoni in tako je v samo 240 minutah igranja v La Ligi dosegel že pet zadetkov. Tako je zadel na proti Getafam, Rayo Vallecanu in Espanyolu (3).

V napadu belega baleta je prav tako pomemben tudi Karim Benzema.Francoski napadalec je dosegel tri zadetke v letošnji sezoni La Lige (dve proti Getafam in enega proti Rayo Vallecanu) in blesti v vseh vidikih igre. Karim je prav tako zadel tudi proti Ajax v Ligi prvakov in proti Barceloni v španskem superpokalu.

ZADETKI NAPADALNIH PAROV V LA LIGI
Real Madrid Cristiano Ronado 7 – Higuain 5
Barcelona Messi 8 – Villa 3
Atletico Madrid Falcao 5 – Adrian 1
Valencia Soldado 5
Villarreal Rossi 3 – Nilmar 2
Real Sociedad Agirretxe 4 – Griezmann 1
Sevilla Negredo 3 – Kanoute 2
Athletic Llorente 3 – De Marcos 1
Betis Ruben Castro 2 – Santa Cruz 2
Getafe Miku 4
Espanyol Sergio Garcia 2 – Pandiani 1
Zaragoza Luis Garcia 3
Mallorca Hemed 2 – Victor 1
Levante Ruben Suarez 2 – Kone 1
Malaga Van Nistelrooy 1 – Baptista 1
Rayo Vallecano Tamudo 2
Sporting Barral 1
Granada Uche 1
Racing Acosta 1
Osasuna Nino 1