X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

V tej sezoni se je med strelce vpisalo že 10 igralcev RM

Če kaj ni mogoče spregledati v letošnji sezoni, so to zadetki Real Madrida. Med varovanci Joseja Mourinha se je tako med strelce na uradnih tekmah vpisalo že kar deset igralcev, kar je dosežek s katerim se ne more pohvaliti nobena druga ekipa v Španiji, v Evropi pa samo štiri ostale ekipe, vendar pa so te vse odigrale že več tekem. Na seznamu, ki vključuje tudi veziste in branilce, je najboljši strelec Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je tudi letošnjo sezono začel tako, kot je končal zadnjo, torej z doseganjem zadetkov. Cristiano je tako letos že najboljši strelec kraljevega kluba, saj je dosegel že devet zadetkov (7 v La Ligi, 1 v španskem superpokalu in 1 v Ligi prvakov). Toda Portugalec ni sam v napadu, ki dosega zadetke, saj zadevata tudi Benzema in Higuain. Prvi je začel sezono kot igralec prve postave in je do prve poškodbe dosegel pet zadetkov (3 v La Ligi, 1 v španskem superpokalu in 1 v Ligi prvakov). Na drugi strani je “Pipa” Higuain dobil šele nekaj več priložnosti v zadnjih tekmah, ko je bil eden glavnih igralcev Reala, med drugim je tako dosegel tudi hat-trick proti Espanyolu, sicer pa je vseh pet zadetkov dosegel v La Ligi.

Poleg odličnega prispevka napadalnega tria, se lahko Real Madrid ponaša z eno najbolj uničujočih veznih linij na svetu. z dvema zadetkoma s strani Xabi Alonsa in Kakaja ter še s po enim zadetkom s strani Özila, Di Marie in Callejona, je Real Madrid pokazal, da ni odvisen le od zadetkov napadalcev. Po zadetek pa sta prispevala še obrambna igralca Marcelo in Varane.

V treh uradnih tekmovanjih letošnje sezone se je tako med strelce v Real Madridu vpisalo deset igralcev. Sledita Barcelona in Atletico Madrid za devetimi strelci, ki pa sta oba odigrala že več tekem kot kraljevi klub. Za njimi je Athletic Bilbao, ki ima sedem strelcev in Levante s šestimi strelci.

Med večjimi evropskimi ligami je na prvem mestu prav tako Real Madrid. Le štirje klubi izmed vseh ekip v Ligi prvakov, se lahko pohvali z več strelci znotraj ekipe, vendar pa so te ekipe do sedaj tudi odigrale več tekem. Manchester City in Arsenal imata dvanajst strelcev, medtem ko jih ima Chelsea enajst, vendar pa moramo pri tem upoštevati, da so v Angliji že sedaj poleg ligaških tekem na sporedu tudi že tekme Carling Cupa. Podobna situacija pa je tudi pri Bayernu iz Münchena, ki ima prav tako enajst različnih strelcev, vendar je tudi že odigral dve ligaški tekmi več v Bundesligi.

ŠPANSKE EKIPE Z VEČ STRELCI V LETOŠNJI SEZONI
EKIPA IGRALEC
Real Madrid Cristiano Ronaldo
Benzema
Higuaín
Kaká
Xabi Alonso
Özil
Callejón
Di María
Marcelo
Varane
Barcelona Messi
Thiago
Fábregas
Alexis
Xavi
Villa
Pedro
Adriano
Iniesta
Atlético de Madrid Juanfran
Reyes
Adrián
Elías
Gabi
Salvio
Falcão
Diego
Domínguez
Athletic de Bilbao Llorente
Muniain
Iturraspe
Susaeta
De Marcos
David López
Gabilondo