X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je v intervjuju za turški časopis Hurriyet spregovoril o tem, kako ima stvari pod kontrolo v Realovi slačilnici, prav tako pa tudi o svojih cilji ter splošni strasti do nogometa.

Želim osvojiti svoj tretji naslov v Ligi prvakov s mojo tretjo ekipo. To bi omogočilo, da bi moje ime dobilo posebno mesto v zgodovini nogometa. Uspelo mi bo to doseči.”

“Moji igralci sami sebe štejejo za nogometne ikone in ko pogledajo name, prav tako vidijo nogometno ikono. Vidijo me, kot so to tudi sami. Ni enostaven imeti stvari pod kontrolo v slačilnici, če sam nisi nogometna ikona. Naš status v ekipi je povsem enak.”

“Nisem zaskrbljen zaradi narodnosti mojih igralcev. To ni dejavnik, ko jih izbiram. Všeč so mi turški igralci. Imam jih nekaj, kot ta to Ozil in Sahin … Predstavljata sintezo turških in nemških igralcev. V sebi imata nemško disciplino, čeprav sta Turka. Spoštovana sta zaradi svojega dela. Prav tako sta kreativna in strastna. Ljudje iz Sredozemlja, kot so to Turki, imajo te lastnosti.”

“Nogomet je moja usoda. Vedno je bil mojem življenju. Ko sem se rodil, je bil moj oče na igrišču in tako sem bil tudi sam, ko se je rodila moja hčerka. Nogomet mi pomeni zelo veliko.”

“Nobeno pravilo ne pravi, da si dober v vseh vidikih življenja. Bil sem dober igralec, ko sem bil star 14 ali 15 let, vendar sem imel nato dve možnosti, ko sem šel na univerzo. Lahko bi bil povprečen nogometaš ali pa izreden trener. Odločil sem se za drugo možnost.”

Nogomet je poln čustev, občasno tudi provokacij. Včasih na to ne reagiraš, včasih pa. V konkretnem primeru (tekma na Camp Nouu v španskem superpokalu, op.p.), o katerem govorimo, smo bili vsi skupaj izzvani. Moja reakcija morda ni bila primerna, vsekakor pa je bila spontana.”

“Moja žena ne hodi na tekme, ker na mara nogometa. Poročila se je s Joséjem in ne z Mourinhom.”