X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Butragueño

Emilio Butragueno, direktor za institucionalne odnose v Real Madridu, je v oddaji Punta Pelota spregovoril o Real Madridu.

“Real Madrid ima odlično ekipo, eno najboljših v zgodovini. Mourinho ima po dva igralca z odličnimi kvalitetami na vsako igralno mesto. Imamo veliko potenciala, zato si prizadevamo osvojiti vse naslove.”

“Mourinho ima veliko vrlin in sam ga smatram kot vzor profesionalizma na več načinov. Ima željo po izboljševanju in obsedenost glede podrobnosti. Od svoje ekipe pričakuje, da bo vsak dan nekoliko boljša, kar je bilo prisotno že v časih velikega Real Madrida z Alfredom Di Stefanom na čelu. Prav tako si želi tekmovati na najvišji ravni. Naša ekipa je zaradi njega boljša, kar se vidi že v intenzivnosti ekipe med samo tekmo, poleg tega pa je raven odgovornosti igralcev ogromna in to ima veliko opraviti tudi z zgodovinskim duhom Real Madrida.”

“Jose ima zelo močno osebnost in nezaustavljivo voljo. Ima neverjetno energijo in pove stvari, za katere meni, da niso poštene. Celoten klub dela zelo trdo, da bi poskušal pomagati prvi ekipi, da bi ta imela najboljše igralce kar je mogoče in da bi bili vsi ti viri dostopni trenerju. Je lik trenerja, ki ključnega pomena za nas, saj ima talent za osvojitev vseh naslovov. Ima še 4-letno pogodbo, to je njeno drugo leto in menimo, da je odličen trener. Vajen je pritiska in izkazal se je, da lahko dobi najboljše iz vsakega igralca, prav tako pa o tem govorijo tudi rezultati. Ima še več kot dve sezoni pred seboj in načrtujemo, da bomo še naprej sodelovali. Stabilnost je zelo pomembna in zato bi bili zelo veseli, če bo ostal še dlje.”

“Cristiano Ronaldo je neverjeten profesionalec. Njegovo obnašanje na igrišču je brezhibno. Ne spomnim se, da bi naredil kakšno nešportno potezo, niti ne proti nasprotniku ali proti kateremu sodniku. Po drugi strani pa je na stadionih prejel že veliko neprimernih odzivov. Rad bi, da ljudje spregledajo, kako brezhibno se vede Cristiano.”

“Zelo si želim, da bi ekipa osvojila deseti naslov Lige prvakov. Vsi v klubu delajo trdo in pri tem obstaja veliko ljudi, ki so vsak dan junaki, vendar so neznani, a čutijo strast do Real Madrida. Prav tako si želimo osvojiti naslov zaradi igralcev, trenerjev in vseh, ki delajo trdo okoli ekipe. Prav tako pa tudi zaradi navijačev, saj so oni tisti, ki si to najbolj želijo.”