X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred tekmo proti Betisu na Santiago Bernebeuu spregovoril na novinarski konferenci o aktualnem dogajanju v Real Madridu.

“21 igralcev na seznamu vpoklicanih igralcev je pripravljenih za igranje. Nihče od njih ne potrebuje dodatnih testov, da bi videli, če bo lahko dokončno normalno igral ali ne. Nekateri moji igralci so v zadnjem času okrevali po svojih poškodbah, kot je to naprimer Benzema, ki je včeraj prvič normalno treniral z ekipo. Fabio in Pepe sta prav tako trenirala ta teden, vendar pa smo namenili posebno pozornost njunima situacijama. Nekateri igralci so se vrnili iz reprezentančnih akcij z manjšimi težavami. Albiol se je vrnil z resno poškodbo, vendar na splošno gledano reprezentančne tekme niso na nas vplivale negativno.”

“Obstajajo različne vrste raziskav. Ne glede na to koliko jih je, Real Madrid je najbolj pomemben klub v zgodovini nogometa.”

“Mnogi preprosto obravnavajo Betis kot ekipo, ki je nedavno napredovala iz druge lige, vendar pa je sam ne obravnavam tako. V drugi španski ligi so igrali kot igrajo ekipe iz prve lige in pri tem so pokazali več kot dovolj kakovosti, da so si zaslužili povratek v prvo ligo. Zato se sam ne počutim kot, da se bomo jutri soočili z ekipo, ki je nedavno tega napredovala iz druge lige. Soočali se bomo z eno od najboljših ekip. Imajo več ambicij in intenzivnost v svoji igri in to je razlog, zakaj so ena izmed najboljših ekip v prvi španski ligi. Ne bojimo se Betis ali katere koli druge ekipa, vendar pa bo to težka tekma, za katero bomo morali biti v najboljši formi.”

“Nekateri igralci, ki so igrali proti Espanyolu še niso igral veliko v tej sezoni in tisti, ki ne igrajo redno imajo zato pravico, da igrajo slabo. Kljub temu, pa so Arbeloa, Albiol in Sergio Ramos igrali zelo dobro in so bili vseskozi osredotočeni na svoje delo, čeprav je Ramos igral na položaju, ki običajno ni njegovo primarno mesto.”

“Cristiano Ronaldo je pripravljen in bo jutri igral. Zelo bo naporno za njega, ker bo moral igrati na dodatnih kvalifikacijah za Portugalsko in pri tem bo moral dati vse od sebe, vendar pa ne vem kaj je slabše. Ali igrati tekmo dodatnih kvalifikacij in potovati iz Madrida v Bosno in nazaj, ali pa odigrali prijateljsko tekmo v Kostariki. Ali pa igranje v Gabonu, kar je primer Brazilije … ali pa Argentine, ki bo igral v Venezueli, nato pa bo odpotovala v Buenos Aires in od tam se bodo naši igralci vrnili v Madrid. Prav zaradi tega so tekme dodatnih kvalifikacij v Evropi boljše, kot pa da igralci prepotujejo približno polovico sveta za prijateljsko tekmo.”

“Kaj je pomembno je to, da je Coentrao okreval po poškodbi in da imamo s tem za nas predstavlja dodatne možnosti. Fabio je bil pripeljan zaradi svoje vsestranskosti. Lahko igra na vsakem položaju in je pomemben igralec pri uravnoteženosti te ekipe. Sam ne mislim, da bo na vsaki tekmi začel v prvi postavi, vendar pa verjamem, da se bo pomemben na vseh tekmah.”

“Benzema in Higuain imata različen slog igranja. Igranje z enim od njiju v napadu potrebuje to, da razmišljamo drugače o igri. Všeč mi je, kako so vsi igrali kot ekipa proti Espanyolu. Cristiano igral zelo dobro in je veliko prispeval k igri. Pomanjkanje solidarnosti ni eden od problemov naše ekipe, prav tako pa nista sebičnost in pomanjkanje sodelovanja.”