X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Lyon

Real Madrid in Olympique Lyon sta že stara znanca, saj bo to že peti dvoboj med njima v zadnjih treh letih Lige prvakov ter deveti v zadnjih sedmih sezonah najelitnejšega evropskega tekmovanja. To bo tudi dvoboj, ki bo dal odgovor glede vodilnega mesta v skupini D, poleg tega pa bo tudi dvoboj med dvema od štirih ekip (Bayern in Marseille sta drugi dve ekipi), ki sta še vedno neporaženi v letošnjem skupinskem tekmovanju Lige prvakov. Cilj Real Madrida ob povratku Joseja Mourinha na klop po kazeni UEFA je, da beli pokažejo celotni Evropi, da imajo popolno simbiozo s svojo publiko. Zahvaljujoč tej povezanosti so beli dosegli 19 zadetkov na petih uradnih domačih tekmah v tej sezoni (3,8 zadetka na tekmo), kar pa je tudi eden od razlogov, da lahko upravičeno upajo na čim prejšnjo uvrstitev v naslednji krog tekmovanja.

Real Madrid bo danes upal na svojo ​​peto zaporedno domačo zmago in tretjo v Ligi prvakov. Ob enem bodo varovanci Joseja Mourinha poskušali ohraniti nedotakljiv niz Portugalca, ki s svojimi ekipami v mesecu oktobru ne pozna poraza že polnih sedem let. Poleg Real Madrida sta na prvih dveh tekmah skupinskega dela Lige prvakov v letošnji sezoni samo še dve ekipi zabeležili po dve zmagi in sicer ta bila to Bayern München in Marseille.

STATISTIKA OBEH EKIP V SKUPINI D LIGE PRVAKOV 2011/12
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto Št. točk T Z R P T Z R P
Real Madrid 1 6 1 1 0 0 1 1 0 0
Lyon 2 4 1 1 0 0 1 0 1 0

T – št. tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Portugalski strateg na klopi Real Madrida je glede na zadnjo tekmo Lige prvakov znova na seznam vpoklicanih igralcev vključil Marcela, ki je prestal kazen po prejetem rdečem kartonu. Zaradi poškodb za Mourinho ne bo mogel računati na Lassa, Sahina, Carvalha in Albiola. Karim Benzema bo znova imel priložnost zaigrati proti svoji nekdanji ekipi, proti kateri je dosegel zadetek v pretekli sezoni na tekmi na stadionu Stade Gerland. Nocojšnja tekma bo tudi prvi tekma proti francoski ekipi za Varana, potem ko se je poleti pridružil Real Madridu. Higuain ima za seboj odličen niz in ga bo zato poskušal še podaljšati, tako da bi dosegel več zadetkov tudi proti Lyonu, potem ko je Argentinec dosegel tri hat-trike na svojih zadnjih štirih tekmah.

Olympique Lyon je za vikend v francoski ligi premagal ekipo Nancya. Lisandro Lopez in Grenier bosta morala izpustiti dvoboj v Madridu zaradi poškodb, saj ima prvi poškodovan levi gleženj, drugi pa se je poškodoval na tekmi proti Nancyu in bo tako verjetno njegovo mesto zasedel Gourcuff, ki je prišel že v soboto v igro namesto njega, potem ko je bil tudi sam odsoten šest mesecev.

Mourinho je prepričan, da bo Lyon “močna in trdna ekipa kot je vedno bila.” Portugalec bo danes prvič lahko sedel na klopi Real Madrida v letošnji sezoni Lige prvakov, potem ko mu je UEFA do sedaj to prepovedovala in zato želi doseči zmago, s katero bi se že praktično uvrstil v izločilne boje.

STATISTIKA TEKEM NA BERNABEU: REAL MADRID vs OLYMPIQUE LYON
T Z R P DG PG
Real Madrid 4 1 3 0 7 4
O. Lyon 4 0 3 1 4 7