X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je po tekmi na novinarski konferenci bil zelo zadovoljen z rezultatom svoje ekipe.

“Ne mislim, da igramo v lahki skupini. Svoje delo pač zelo dobro opravljamo, zato tudi imamo devet točk. Lyon je marsikaj, nikakor pa ne lahek nasprotnik in so med drugim v zadnjih sezonah tudi premagoval Real Madrid. Nocoj je bilo lahko zato, ker smo odigrali izjemno in to od prve minute naprej.”

“Tekmo si, preden jo odigramo, vedno skušam predstavljati v glavi. Navadno se ne motim, vendar pa me včasih nasprotnik preseneti. Nocoj se nisem zmotil, saj sem pričakoval, da bodo igrali bolj pomaknjeni nazaj proti svojemu golu in zato sem mislil, da je pomembno, da uporabim spretnega, okretnega in hitrega igralca z žogo kot je to Benzema. Tako je tudi bilo, dokler se tekma ni prelomila, ko smo vodili z 2-0. Moji varovanci razumejo te odločitve, saj ekipa je tisto, kar je resnično pomembno, tako da nismo debatirali. Razmišljali smo le o tem, kaj je najboljše za ekipo.”

“Trenutno so ekipe, ki zadenejo iz hitro izvedenih prostih strelov, medtem ko nam ni bilo to nocoj dovoljeno. Sam mislim, da bi bila potrebna debata glede rumenega kartona, ki ga je zato prejel Xabi Alonso. Ostale ekipe to počnejo ves čas in se nikoli ne ustavi igre, toda ko to stori tako inteligenten igralec kot je Xabi, ta dobi rumeni karton. San tega ne razumem. Kaj se je zgodilo s Cristianom, ko smo vodili s 4-0 in je bilo le pet minut še do konca, da je prejel rumeni karton, ki nikoli ne bi smel biti rumeni karton, ampak je bila reakcija zaradi izgubljene žoge. Veliko delamo na tem. Pomembno je, da vsak igralec poskuša nazaj dobiti izgubljeno žogo in to je on naredil zelo dobro.”

“Cristiano Ronaldo je bil za moje pojme zelo dober. Sam sem zadovoljen z njim. Problem bi bil, če ne bi dosegel zadetka in ekipa tudi ne bi zmagala. To se je zgodilo proti Levanteju in proti Racingu. Ni dosegel zadetka na zadnjih nekaj tekmah, vendar pa ekipa je, tako da tukaj ni problema. Prav tako sem si želel, da bi nocoj videl od njega inteligentno in nesebično predstavo. Lani je osvojil Zlato kopačko in nagrado Pichichi, v tej sezoni pa si želi osvojiti stvari, ki so bolj pomembne.”

“Benzema in Higuain sta ob priložnostih že igrala skupaj v lanski sezoni. Letos bo to odvisno od okoliščin. Ko sem na tekmi proti Betisu Karima poslal na ogrevanje, je bil moj namen, da bi nato skupaj zaigrala, kar znata zelo dobro.”

“Mi smo samo dva desna bočna branilca: Ramosa in Arbeloo. Imamo štiri centralne branilce, tako da ne morem reči, da bo Ramos dejansko igral kaj več kot centralni branilec, ker je ekipa bila zgrajena na ta način. Vemo, da lahko igra dobro na centralnem branilskem položaju, saj je na tem mestu že igral pred mojim prihodom v klub, kakor tudi v zadnji sezoni, v finalu Copa del Rey in še na nekaterih tekmah v tej sezoni. Zelo mi je bil všeč na mestu centralnega branilca.”

“Marsikaj mi je všeč pri mojem moštvu, vendar pa moramo vseeno nekatere stvari še izboljšati. Sam kljub temu verjamem, da imamo pozitiven niz. Prihodnji teden bo naporen. Naš urnik je težak, med tekmami bomo imeli malo časa za regeneracijo.”