X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Lyon

imageshack.us

Predstave Real Madrida v tej sezoni Lige prvakov so do sedaj odlične, saj so beli zmagali na vseh treh dosedanjih tekmah skupinskega dela. Real tako zaseda vrh skupine D s petimi točkami več kot Olympique Lyon in Ajax ter ima tako praktično že zagotovljeno vstopnico za nadaljevanje tekmovanja med šestnajstimi najboljšimi ekipami stare celine. Med strelce pri kraljevem klubu so se na tekmi proti Lyonu vpisali Benzema, Khedira (prvenec v dresu Real Madrida) in Ramos, en zadetek pa je bil avtogol Llorisa.

Mourinho je nekoliko spremenil prvo postavo, saj sta v njej tokrat začela Benzema in Di Maria. Igralci belega baleta so vseskozi napadali, medtem ko se je Lyon poskušal čim dlje obraniti številnih napadov kraljevega kluba, vendar pa gostom to ni dolgo uspevalo. Po kotu Özila v 19. minuti je na prvi vratnici Cristiano Ronaldo z glavo lepo podaljšal na daljšo vratnico, kjer je bil na pravem mestu Karim Benzema, ki je žogo iz neposredne bližine pospremil za hrbet slabo postavljenega Llorisa ter popeljal bele v zasluženo vodstvo. Po zadetku se je Lyon postavil nekoliko višje na igrišču in pri tem tudi imel nekaj več posesti žoge, vendar pa je bil zato Casillas še naprej bolj gledalec, kot pa vratar. Glede na to, da je francoska ekipa puščala več prostora domačim, so ti v nadaljevanju prvega polčasa vseskozi poskušali doseči drug zadetek. V 23. minuti bi tako lahko beli povišali izid, po dvojni podaji Ronalda in Marcela, a je slednji zgrešil. V 28. minuti se je v odlični priložnosti znova znašel Benzema, a mu tokrat ni uspelo premagati Llorisa. V 40. minuti je bil blizu zadetka Alonso, ki je poskusil iz prostega strela, a je Lloris bil na pravem mestu in tako se je končal prvi polčas z minimalnim vodstvom belega baleta.

Tudi drugi polčas so varovanci Joseja Mourinha začeli izjemno napadalo, kar se jim je obrestovalo že v tretji minuti nadaljevanja, potem ko je po napaki gostujoče obrambe Benzema sam krenil proti vratom Llorisa, nato pa je nesebično podal do Khediri, ki je rutinirano zadel po tleh v desni spodnji kot vrat Lyona ter tako dosegel svoj prvi uradni zadetek v dresu Real Madrida. Francoska ekipa je doživela nov hladen tuš v 55. minuti, ko se je Real Madrid veselil novega zadetka, potem ko so lepo kombinirali Benzema, Marcelo in Özil, ki je na koncu poskušal pred vrati najti Benzemaja, a je gostujoči vratar Lloris nespretno posredoval ter potisnil žogo v svojo mrežo. V enem od zračnih dvobojev v Realovem kazenskem prostoru je Khedira utrpel poškodbo arkade, zaradi česar je Mourinho namesto Nemca v igro poslal Coentraa (61. minuta). Pet minut kasneje je v igro namesto Özila vstopil Kaka, pri čemer je Nemec prejel stoječe ovacije s strani navijačev za svojo predstavo. Čeprav so ovacije Nemcu zelo glasne, pa te še vedno niso bile tako glasne kot jih je prejel Higuain, ko je prišel v igro v 72. minuti namesto Benzemaja. Real je srečanje brez težav pripeljal do konca, piko na i odlični predstavi pa je v 82. minuti postavil Ramos, ki je po predložku Kakaja iz kota mojstrsko s prsmi sprejel žogo in jo z volejem poslal za hrbet Llorisa.

Glede na to, da si je Real z zmago že praktično zagotovili napredovanje v izločilne boje, bodo beli sedaj lahko bili nekoliko bolj sproščeni v pripravah na tri ligaške tekme, ki jih čakajo v naslednjih dveh tednih (v soboto proti Malagi, v sredo proti Villarrealu in naslednjo soboto proti Real Sociededu).

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Cüneyt Cakır (TUR)
Real Madrid 4-0 Lyon
Benzema 19., Khedira 48., Lloris 55./ag, Ramos 82.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us