X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Benzema

Vidno zadovoljni s svojo predstavo je Karim Benzema za športni častnik AS razkril svoje vtise. V Ligi prvakov se francoski napadalec počuti kot na domačem vrtu in pred njegovimi zadetki ni varen noben tekmec. V zadnjem času še posebej, ko gre za njegovo nekdanjo ekipo, Lyon, kateri je dosegel tri zadetke na treh tekmah.

Po poškodbi ste se vrnili na najboljši način …
Sam sem zelo zadovoljen, da sem dosegel zadetek in asistenco, ampak ne samo zaradi sebe, ampak ker je to bilo zelo pomemben za Real Madrid. Na osebni ravni sem si ponovno želel tekmovati, ker nisem odigral tekme že polnih 22 dni. Bistvena stvar zame je bila ta, da sem ugotovil, da me poškodbe ne ovira več pri igranju in da sem telesno pripravljen na napor tekem.

Drugi zadetek je dosegel Khedira, čeprav bi lahko tudi vi streljali na gol. Zakaj?
Moral sem razmišljati v dobro ekipe. Imel sem nekoliko težji kot za strel in branilec Lyona se je hitro vračal. Videl sem, da prihaja Khedira, ki je bil v boljšem položaju, da zadene in tako se mi je zdelo boljše, da mu podam. Sem že večkrat povedal, da je moja igra sestavljena iz doseganja zadetkov in podaj.

Vas boli, ker ste premagali Lyon?
Ja, bilo mi je malo težje, ker so le moji nekdanji soigralci, vendar pa je v nogometu tako, da ko stopiš na igrišče, na drugi strani ni več prijateljev. Zavedam se, da jim ni lahko.

Ali je na prvem mestu to, da si zagotovite mesto v nadaljnjem tekmovanju?
Korak po koraku, na tem delamo, kljub temu pa že lahko rečemo, da je bila odločilna zmaga proti Lyonu.

Verjetno veste, da se v Španiji veliko razprav o tem, kdo bi moral biti glavni napadalec Real Madrida: Higuain ali Benzema? Kako vi doživljata to?
Po resnici povedano, sam nisem niti najmanj zaskrbljen. Sam sem pri tem zelo, zelo tiho. Higuain je dosegel tri zadetke, kar mislim, da je super za ekipo. Bistvena stvar zame je ta, da imam razčiščene stvari v glavi in da se počutim zelo dobro, ko sem na igrišču. Lahko dokažem vsem svoje sposobnosti. To je razprava, ki me ne zanima. Sam ne berem in ne slišim nič o tem. V bistvu mi je samo moj brat dejal o tej razpravi Higuain – Benzema.

Ali je res, da vam je všeč, ko je prisotnega veliko pritiska?
Da, lahko tako rečem. Sploh ni slabo, če je prisoten zunanji pritisk. Če gre za notranji pritisk, ki si ga sam sebi naložiš, je lahko to problem, saj te obremeni, ko skušaš opraviti težje stvari. Okoli mene je prisoten pritisk, vendar pa je v moji glavi prisotna samo samozavest.

Ali ste pričakovali, da boste začeli v prvi postavi?
Sam vedno razmišljam o tem, da bom začel tekmo v prvi postavi. Ne pripravljam se na to, da bi se osredotoči pred tekmo za to, da bom bil naslednji dan zamenjava na klopi.

Mislite, da glede na to, kako ste odigrali proti Lyonu, da je ta Real Madrid močnejši kot v lanski sezoni?
Vsi mislimo, da smo veliko boljši in da igramo boljše kot ekipa. Poleg tega pa imamo tudi večji nadzor nad žogo.

V soboto, Malaga …
Mi bomo šli na zmago. Poleg tega pa bom bil zelo vesel, ker bom videl mojega prijatelja Toulalana.