X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malaga 0-4 Real Madrid

imageshack.us

Petinštirideset minut briljantnega nogometa in odlična predstava Cristiana Ronalda je bilo dovolj, da je Real Madrid na tekmo proti Malagi na stadionu La Rosaledi dosegel zmago z 0-4. Beli so tako na letošnjih osmih tekmah La Lige dosegli že 28 zadetkov, pri čemer je Ronaldo dosegel deset zadetkov in Higuain devet, ki je zadel tudi na tekmi proti Malagi.

Tokrat sta v prvi postavi kraljevega kluba začela Higuain in Kaka. Začetek tekme je bil zelo nervozen na obeh straneh, saj bi sodnik Lahoz na vsaki strani pokazal po eno enajstmetrovko, vendar pa je njegova piščalka ostala nema v obeh primerih. Real Madrid je dvignil svoj nivo igre in tako začel prevzemati nadzor poteka igre. V 11. minuti srečanja je Di Maria sijajno zaposlil v konici napada Gonzala Higuaina, ki je obšel vratarja Rubena in poslal žogo v prazno mrežo domačih za vodstvo Real Madrida. Hiter zadetek gostov iz Marida je bil oster udarec za domače, ki se nikakor niso mogli pobrati. Varovanci Joseja Mourinha so še naprej prevladovali na igrišču, ko je Angel di Maria še enkrat fantastično asistiral, tokrat Cristianu Ronaldu, ki je ušel domačemu branilcu Demichelisu in z levico zadel za vodstvo z 0-2 (24. minuta). Madridiste so si želele še več in zato so tudi nadaljevale z napadalno igro. V 28. minuti je Xabi Alonso prestregel podajo iz avta ter podal na rob kazenskega prostora do Ronaldo, ki je z močnim strelom še drugič matiral domačega vratarja Rubena ter s tem utišal domače navijače na La Rosaledi. Toda češnja na vrhu torte, kar zadeva zadetkov, je šele prišla v 38. minuti, ko je Di Maria podal iz kota do Ramosa, ki je z glavo podal do Ronalda, ta pa je žogo mojstrsko s peto poslal ob vratnici v mrežo za svoj tretji hat-trick v tej sezoni. Tekma je bila praktično odločena, čeprav je bilo pred obema ekipa še en celoten polčas.

Malaga ni imela nič več za izgubiti, zato se je na začetku drugega polčasa odločila za napad, kar je ponavadi usodno proti ekipi Real Madrida. V 49. minuti je Joaquin iz prostega strela zadel prečko, vendar pa je na drugi strani Higuain skoraj zadel za peti zadetek Reala. V nadaljevanju je Real zaigral nekoliko bolj rezervirano, da bi prihranil nekaj moči, zaradi česar so domači začutili, da bi lahko dosegli zadetek. V enem od napadov je tako Eliseu prisilil Casillasa, da se je izkazal z neverjetno obrambo (55. minuta) in dokazal, zakaj je najboljši vratar na svetu. Real Madrid je potrpežljivo čakal v obrambi v upanju, da bo morda dosegla še kakšen zadetek iz hitrega protinapada in Demichelis in Rondon sta tako imela novi priložnosti za Malago, ki sta bili posledici prav Realove sproščenosti. Mourinho je to opazil in tako v igro namesto Kakaja poslal Ozila, vendar pa je Malaga še naprej oblegala vrata Casillasa. V 70. minuti je igro namesto Higuaina prišel Benzema in domači so znižali ritem svoje igre ter bili tako v zadnjih 20. minutah manj nevarni kot pred tem. Nadzor nad igro je znova prevzel Real Madrid, Mourinho pa se je odločil dati priložnost še Callejonu, ki je prišel v igro namesto Di Marie v 76. minuti tekme. V 78. minuti je bil zelo blizu zadetka domači rezervist, Seba Fernandez, ki pa je zadel le prečko. Ronaldo je še enkrat skoraj zadel, potem ko je sprožil močan strel iz prostega strela, vendar pa je Ruben s pestmi odbil njegov strel (87. minuta) in ostalo je pri visoki zmagi Real Madrida, ki je tako zasluženo prišel do novih treh točk in četrte zaporedne zmago v La Ligi.

Stadion: LA Rosareda (Malaga)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Malaga 0-4 Real Madrid
Higuain 11., Ronaldo 24., 28., 38.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us