X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo dosegel največ hat-trickov v konkurenci petih najmočnejših evropskih ligahi

Cristiano Ronaldo je igralec, ki je v letu 2011 dosegel največ hat-trickov med vsemi igralci, ki igrajo v 98. ekipah petih najmočnejših ligah v Evropi. Portugalec je dosegel kar sedem hat-trickov, kar je 2 več kot Mario Gomez (Bayern München) in štiri več kot njegov soigralec pri Real Madridu, Higuain, Messi (Barcelona), Rooney (Manchester United) in Cavani (Neapelj). Po drugi strani pa je s sedmimi hat-tricki Ronalda, tremi Higuaina in še enim Adebayorja v lanski sezoni, ko je ta še igral za Real Madrid, kraljevi klub kot ekipa dosegel največ hat-trickov v letošnjem letu.

Cristiano Ronaldo je v soboto na tekmi v Malagi dosegel nov hat-trick. Portugalec je tako v letošnjem letu (2011) dosegel že sedem hat-trickov v La Ligi, s čimer je igralec, ki je dosegel največ hat-trickov v letošnjem letu med vsemi igralci, ki igrajo v 98. ekipah petih najmočnejših lig (Španija, Anglija, Italija, Nemčija in Francija, glede na podatke Mednarodne zveze za nogometno statistiko in zgodovino – IFFHS) v Evropi.

IGRALCI Z NAJVEČ DOSEŽENIMI HAT-TRICKI V LIGI V TEM LETU
Igralec Ekipa Hat-tricki
Cristiano Ronaldo Real Madrid 7
Mario Gomez Bayern München 5
Higuain Real Madrid 3
Rooney Manchester United 3
Messi Barcelona 3
Cavani Napelj 3
Soldado Valencia 2
Maxi Rodriguez Liverpool 2
Agüero Athletic / Manchester City 2
Gameiro Lorient / PSG 2

Najboljši strelec v zgodovini španskega prvenstva je svoj niy hat/trickov začel letos 9. januarja na tekmi proti  Villarrealu (4-2). Tri mesece kasneje je dosegel tri zadetke proti Malagi (7-0), nato pa še Sevilli (2-6) in Getafam (4-0), s čimer je zaključil s hat-tricki v prejšnji sezoni. To sezono so bile žrtve Ronalda Zaragoza (0-6), Rayo Vallecano (6-2) in ponovno Malaga (0-4). Real Madrid je vodilna ekipa kar zadeva vseh doseženih hat-trickov v letošnjem letu, saj je poleg sedmih hat-trickov Ronalda, še 3 hat-tricke prispeval Higuain in enega še Adebayor na zadnji tekmi lanske sezone proti Almeriji.

EKIPE Z NAJVEČ DOSEŽENIMI HAT-TRICKI V LIGAH V LETU 2011
Ekipa Igralec Hat-tricki
Real Madrid Cristiano Ronaldo (7), Higuain (3) in Adebayor 11
Bayern München Mario Gomez (5) in Robben 6
Manchester United Rooney (3) in Berbatov 4
Napelj Cavani (3) 3
Liverpool Maxi Rodriguez (2) in Kuyt 3
Manchester City Tevez, Agüero in Dzeko 3
Atlético Madrid Diego Costa, Agüero in Falcao 3
Barcelona Messi (3) 3