X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Di María, Cristiano Ronaldo & Özil na 8. tekmah zbrali 14 asistenc

18 zadetkov, ki jih je dosegel Real Madrid na zadnjih štirih tekmah, je pokazatelj napadalne usmerjenosti ekipe, pri čemer pomembno vlogo igrajo tudi asistence oz. podaje katerih rezultat so zadetki. Beli so skupaj v tej sezoni La Lige do sedaj zbrali 21 asistenc, od katerih so jih kar 14 prispevali Di Maria (pet asistenc), Cristiano Ronaldo (pet) in Özil (štiri), ki so tudi trije od prvih štirih najboljših asistentov La Lige v tem trenutku.

Real Madrid je ekipa, ki ima največ asistenc v La Ligi, pri čemer so jih v kraljevem klubu največ zbrali Di Maria, Özil in Cristiano Ronaldo. Omenjena trojka je tako prispevala kar 14 od skupno 21 asistenc ekipe in to na vsega osmih tekmah španskega prvenstva v sezoni 2011/12. Najboljše povprečje glede na igralni čas ima Angel di Maria, ki je zbral 5 asistenc v 440. minutah, kar pomeni ena asistenca na vsake 91 minut igre.

Argentinec se je uvrstil na vrh lestvice najboljši asistentov lige potem, ko je na tekmi proti Malagi na La Rosaleda prispeval dve asistenci in sicer je prvič podal Higuianu za vodstvo 0-1, nato pa je s fantastično podajo pripravil zadetek še Cristianu Ronaldu za vodstvo 0-2. Di Maria je svojo prvo asistenco prispeval na tekmi proti Zaragozi, po kateri je nato zadel Cristiano Ronaldo. Še dve asistenci pa je prispeval na tekmi proti Betisu (4-1) in sicer je obakrat podal svojemu reprezentančnemu kolegu Higuainu.

Njegov moštveni kolega Cristiano Ronaldo ima prav tako tudi pet asistenc, pri čemer doseže eno na vsakih 137 minut. Mesut Özil ima na drugi strani trenutno na svojem računu štiri asistence, pri čemer zbere eno asistenco na vsakih 125 minut, sicer pa je s štirimi asistencami na četrtem mestu lestvice španskega prvenstva.

ASISTENCE DI MARIE, RONALDA IN ÖZILA
ASISTENT TEKMA STRELEC ZADETKA
Di Maria Zaragoza 0-6 Real Madrid Cristiano Ronaldo (0-4)
Di Maria Betis 4-1 Real Madrid Higuain (3-1)
Di Maria Betis 4-1 Real Madrid Higuain (4-1)
Di Maria Real Madrid 0-4 Malaga Higuain (0-1)
Di Maria Real Madrid 0-4 Malaga Cristiano Ronaldo (0-2)
Cristiano Ronaldo Getafe 4-2 Real Madrid Kaka (3-1)
Cristiano Ronaldo Espanyol 0-4 Real Madrid Higuain (0-1)
Cristiano Ronaldo Espanyol 0-4 Real Madrid Callejon (0-3)
Cristiano Ronaldo Betis 4-1 Real Madrid Higuain (1-0)
Cristiano Ronaldo Betis 4-1 Real Madrid Kaka (2-0)
Özil Zaragoza 0-6 Real Madrid Cristiano Ronaldo (0-1)
Özil Getafe 4-2 Real Madrid Benzema (1-0)
Özil Real Madrid 6-2 Lightning Varane (4-2)
Özil Real Madrid 6-2 Lightning Benzema (5-2)