X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljši strelski začetek RM na Santiago Bernabeu v zadnjih 47. letih La Lige

Real Madrid je trenutno najučinkovitejša ekipa La Lige v sezoni 2011/12, potem ko je na prvih osmih tekmah dosegla kar 28 zadetkov. Beli so na domačem Santiago Bernebeu na le treh tekmah dosegli 14 zadetkov, kar je največ v zadnjih 47 letih, potem ko jim je v sezoni 1964/65 uspelo doseči 15 zadetkov.

Po štirih zaporednih zmagah v španskem prvenstvu, na katerih je Real Madrid prvič v svoji zgodovini dosegel štiri ali več zadetkov, ima kraljevi klub na svojem računu že 28 doseženih zadetkov, s čimer je tudi najučinkovitejša ekipa španske Primera División. Njihov strelski izkupiček 28. doseženih zadetkov je med drugim tudi najuspešnejši začetek v ligi v zadnjih 24. letih.

Beli so do sedaj igrali tri tekme na Santiago Bernebeu in pri tem dosegli 14 zadetkov (v povprečju skoraj pet zadetkov na tekmo), kar je najboljši strelski začetek sezone na domačem igrišču v zadnjih 47. letih. V sezon 1964/65 je igralcem Real Madrida uspelo na prav tako prvih treh domačih tekmah doseči 15 zadetkov.

Odličen strelski niz varovancev Joseja Mourinha se je začel z zmago 4-2 nad Getafam, pri čemer so se med strelce vpisali Benzema (2), Cristiano Ronaldo in Higuain. V 6. krogu La Lige so se me strelce vpisali isti igralci na tekmi proti Rayo Vallecanu (6-2), le da sta takrat Francoz in Argentinec dosegla po en zadetek, tri pa je prispeval Portugalec. Med strelce pa se je s svojim prvim uradnim zadetkom vpisal še mladi branilec Varane. Betis je bil naslednji, ki je dva tedna kasneje klonil na Santiago Bernabeu. Ekipa iz Seville je izgubila s 4-1, kjer je za bele Higuian prispeval hat-trick v samo 30. minutah igre, preostali zadetek pa je prispeval Kaka.